Trnavčania hrali aj za Vyskočila, ktorého postihla rodinná tragédia

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 12:45 • 2 min
Trnavčania hrali aj za Vyskočila, ktorého postihla rodinná tragédia

PREŠOV - Priamy súboj o zotrvanie v najvyššej slovenskej súťaži vyznel v prospech hráčov Spartaka Trnava, ktorí zdolali Tatran Prešov najtesnejším rozdielom a "čierny Peter" zostal v rukách Šarišanov. Trnavčania pred posledným 33. kolom strácali na svojho súpera jeden bod, ale víťazstvom poskočili na 11. pozíciu a ihneď po záverečnom hvizde mohli oslavovať.

slovakia

left justify in out

"Všetko je uzatvorené, týmto zápasom zostávame v Corgoň lige a od novej sezóny dúfam, že budeme hrať o vrchné priečky," skonštatoval tesne po zápase Martin Mikovič a pokračoval: "Zachytili sme úvod, dobre sme sa pohybovali, čo nám chýbalo doma s Banskou Bystricou. Dali sme gól a ešte nám pomohlo i vylúčenie. Potom prišlo vylúčenie na našej strane, ktoré však tím ešte viac zomklo a duel sme doviedli do víťazného konca."

Pre českého legionára Martina Vyskočila mal zápas špecifickú príchuť, keďže v minulosti obliekal práve dres Tatrana. "Úprimne poviem, že Prešovu som to nikdy neprial a vôbec nikomu. Vždy však musí jedno mužstvo vypadnúť. Je dobré, že sme si to rozdali v poslednom kole, pretože nemohlo dôjsť k žiadnym špekuláciám. Zostalo to na ihrisku a my sme to dokázali. Bol to emotívny zápas, taký som ešte nehral. Ešte si to asi neuvedomujeme, že sme túto sezónu týmto duelom zachránili. Musíme sa ponaučiť z toho, čo sme za celú sezónu urobili zle a na ďalšiu sa pripraviť úplne inak," uviedol Vyskočil, ktorého ešte len vo štvrtok zasiahla smutná správa, vo veku 54 rokov mu zomrel na srdcovú príhodu otec Oto. 

Trnavčanov napokon doviedol k záchrane tréner Vladimír Ekhardt, ktorý prevzal mužstvo po zápase v Senici. "Táto sezóna sa nezačala najlepšie. Už od štvrtého, piateho kola sa mužstvo trápilo, strácalo body, predovšetkým doma. Po jeseni sme skončili na poslednom mieste. Pred jarnou časťou sa urobili zmeny, do mužstva prišli Lietava, Hodúr, Klabník a ďalší hráči. Tí hráči, ktorí mali byť v Prešove neboli ani na lavičke, boli doma. Treba sa teda nad tým zamyslieť, prečo táto sezóna bola takáto a mňa teší, že sme dokázali, že patríme do najvyššej súťaže," zanalyzoval sezónu Ekhardt.

Pred najdôležitejším zápasom sezóny na neho čakala neľahká úloha motivovať svojich zverencov. "Bolo to nesmierne ťažké i z toho dôvodu, že sme doma pokazili zápas s Banskou Bystricou a v prípade víťazstva sme mohli byť zachránení. Na druhej strane sa stala tragická udalosť, Martinovi Vyskočilovi zomrel vo štvrtok otec, ktorý ešte nebol pochovaný. Martin však prišiel do mužstva, chcel hrať a pomôcť. Myslím si, že aj toto bolo motivujúce a chalani bojovali aj za neho. Chceli mu dokázať, že hrajú aj pre neho," zamyslel sa trnavský lodivod, s ktorého službami už vedenie nepočíta v novej sezóne. 

Trnava bude hrať aj naďalej svoje domáce zápasy na Štadióne Antona Malatinského, ktorý v súčasnosti rekonštruujú. Pre divákov bude od novej sezóny 2013/2014 k dispozícii Západná tribúna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies