Trnavčania dominujú štatistikám 21. kola Fortuna ligy

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 18:34 • 2 min
Trnavčania dominujú štatistikám 21. kola Fortuna ligy

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Trnava dominujú štatistikám 21. kola najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Hráči v súčasnsoti piateho tímu tabuľky Fortuna ligy boli počas uplynulého víkendu z tucta účastníkov najúspešnejší v držaní lopty (63 %) i v presnosti prihrávok (80 %), v tomto ukazovateli mal najlepšiu bilanciu - 92 percent - stopér "andelov" Milan Bortel (z jeho 65 prihrávok v dueli v Banskej Bystrici našlo spoluhráča 60). Informácie zverejnila Únia ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej slovenskej súťaže. Strelecky najaktívnejší boli futbalisti MFK Košice, ktorí mali v zápase proti domácej Senici dovedna 21 pokusov, z nich 8 smerovalo na bránku tímu zo Záhoria. Rovnako osemkrát mierili do priestoru troch žrdí aj hráči Senice. Úradujúci majster Slovan Bratislava bol mimoriadne efektívny: obidve strely na bránku v Zlatých Moravciach sa skončili gólom v sieti FC ViOn. Najmenej vystrelili futbalisti Podbrezovej, nováčik sa v Dunajskej Strede prezentoval iba šiestimi pokusmi.

 

Hráči FC DAC 1904 mali v zápasoch uplynulého kola najvyššej slovenskej súťaže najviac prihrávok - 625, po spomenutej Trnave dosiahli futbalisti zo Žitného ostrova druhú najvyššiu percentuálnu úspešnosť (79 %). Najhorším tímom v tejto štatistike bola Dukla Banská Bystrica, jej hráči si počas stretnutia vymenili 337 prihrávok, z nich len 66 percent bolo presných (rovnakú percentuálnu bilanciu mal aj Ružomberok, ale pri 401 prihrávkach). 

 

Z jednotlivcov skončil za Milanom Bortelom s 90 percentami druhý v presnosti prihrávok Luboš Hošek zo Senice (zo 60 prihrávok našlo 54 správneho adresáta), tretí najúspešnejší v tomto ukazovateli bol obranca Spartaka Trnava Lukáš Greššák (89 %, zo 46 prihrávok bolo 41 presných). 

 

Percentuálne najviac osobných súbojov vyhral Erik Čikoš zo Slovana Bratislava (89 %), obranca "belasých" zvládol úspešne osem z deviatich konfrontácii s protihráčmi. Nasleduje Ján Maslo z Ružomberka (88 %, 17 súbojov - 15 úspešných) a ďalší zadák Ramón Rodríguez da Silva z Trenčína (88 percent, 16 duelov - 14 vyhraných). 

 

"Všetky zápasy 21. kola mali veľmi dobrú kvalitu. Nedeľňajší duel prvých dvoch tímov tabuľky Žiliny s Trenčínom priamo na štadióne sledovala rekordná návšteva sezóny 6397 divákov. Zápas mal tempo, kvalitu, divácky náboj a napokon aj výsledok, ktorý tomuto šlágru svedčí. Zaujali ma výsledky na oboch póloch tabuľky: boj o titul zostáva naďalej napínavý a aj záchranárske práce zobrali všetky ´namočené´ kluby naozaj vážne," skonštatoval výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák, ktorého zaujali aj niektoré zo štatistík 21. kola: " 


Prekvapil ma počet striel v súboji Senica - MFK Košice, v ktorom celkovo vystrelili hráči až 38-krat, z čoho šestnásť pokusov smerovalo na bránu. To sú veľmi slušné čísla, ktoré svedčia o peknom ofenzívnom predstavení. Na margo diváckej návštevnosti, ktorá opäť prekročila 16-tisícovú kvótu, Mertinyák dodal: "V 20. kole to bolo 16 335, v tomto 21. kole 16 143 divákov, čo sú najlepšie čísla v doterajšom priebehu sezóny. Ide o počty, ktoré sú mimoriadne potešujúce, lebo počasie nebolo v prvých dvoch jarných kolách úplne optimálne. Priemerná návšteva približne 2700 divákov na zápas je výborná správa aj s ohľadom na negatívne čisla v jeseni. Celkový priemer návštevnosti pekne stúpa, a to sa už všetci tešíme na otvorenie trnavskej City Areny."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies