Trnavčan Tambe je africký šampión, neuveriteľné, gratuluje Spartak

NETKY.SK • 6 Február 2017, 10:31 • 2 min
Trnavčan Tambe je africký šampión, neuveriteľné, gratuluje Spartak

TRNAVA- Robert Ndip Tambe sa pripojí k svojim spoluhráčom vo futbalovom Spartaku Trnava už ako čerstý africký šampión. Čoskoro 23-ročný útočník (nar. 22. februára 1994) sa podieľal na prvenstve Kamerunu na Africkom pohári národov 2017, ktorý v Gabone vyvrcholil v nedeľu finálovým triumfom "neskrotiteľných levov" nad Egypťanmi 2:1.

slovakia

left justify in out

 Tambe odohral na hrote prvý polčas, vystriedal ho Vincent Aboubakar, ktorý v 88. min zavŕšil víťazný obrat. "Neuveriteľné, fantastické, úžasné. Náš útočník Robert Tambe je majstrom Afriky po tom, čo Kamerun vo finále APN zdolal Egypt 2:1. Robo počas turnaja zasiahol do piatich zápasov a odohral 331 minút. Obrovská gratulácia čerstvému africkému šampiónovi," uvádza sa na verifikovanom facebookovom profile Spartaka.

 

Tambe zaň v jesennej časti Fortuna ligy 2016/2017 nastrieľal 5 gólov v 16 zápasoch. Hráčom Spartaka je od vlaňajšieho januára, keď podpísal kontrakt na dva roky. Na začiatku tejto sezóny sa v predkolách Európskej ligy blysol štyrmi gólmi vrátane víťazného zásahu na pôde Austrie Viedeň (1:0).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies