Trnava zvíťazila v 12. kole Corgoň ligy

NETKY.SK • 28 September 2013, 18:18 • 2 min
Trnava zvíťazila v 12. kole Corgoň ligy

TRNAVA - Víťazný gól Trnavy strelil v 78. minúte Peter Štepanovský.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom krajskom derby 12. kola Corgoň ligy 2013/2014 zvíťazili futbalisti Spartaka Trnava nad FK Senica 1:0. Víťazný gól strelil v 78. minúte Peter Štepanovský, ktorý po prvom polčase nahradil na ihrisku zraneného kapitána Romana Procházku.
Prvú vážnu príležitosť mal v 19. minúte Procházka, ku ktorému sa so šťastím dostala lopta po Pavlíkovej hlavičke "domov", no trafil iba Šullu. Senický brankár po tvrdom kontakte s domácim kapitánom potreboval ošetrenie, pokračoval však v zápase. V 25. minúte po šľapáku na priebojného Tsoumoua mali hostia výhodu nepriameho kopu vo výhodnej pozícii, strelu Pirosku zvnútra šestnástky však zblokoval múr a následne Filipko aj s obrancom nepríjemnú situáciu vyriešili. V 31. minúte Augustini tvrdo napriahol z 25 metrov a Šulla loptu bravúrne vyrazil na roh. V 44. minúte si hostia vypracovali najkrajšiu akciu prvého polčasu, ktorej chýbala už len gólová bodka. Hiago šikovne uvoľnil do tutovky Diviša, ktorý však nemal presnú mušku a vnútri pokutového územia prekopol bránu. Na konci trojminútového nadstavenia Tsoumou prešiel stredom obrany Spartaka ako nôž maslom, no hodil si dlhú loptu a v páde namieril ľavačkou len do bočnej siete.
V 55. minúte roztlieskal divákov striedajúci Štepanovský, ktorého delovka presvišťala tesne vedľa pravého vinkla. Trnavčania po hodine hry v krátkom úseku pritlačili súpera, ale strely Mikoviča ako aj ďalšie pološance neznamenali pre súpera vážne nebezpečenstvo. Naopak, Seničania v 70. minúte nevyužili už tretiu "gólovku". Tsoumou si v šestnástke s prehľadom položil brániaceho hráča a naservíroval loptu Piroskovi, ktorý však trestuhodne minul odkrytú bránu. Na opačnej strane ihriska sa aktívny Štepanovský ešte len zastreľoval, keď zatriasol spojnicou žrdí. V 78. minúte však už mal dôvod na radosť, keď po prízemnom centri Grabeža jemným dotykom s loptou otvoril zblízka skóre - 1:0. Spartak sa v závere zahryzol do súpera a hosťom pomohlo brvno po pokuse Hodeka, ktorý mohol definitívne rozhodnúť. Tri body zostali po bojovnom výkone doma, ale oba tímy ukázali len priemerný výkon.

sumár - 12. kolo CL:
Spartak Trnava - FK Senica 1:0 (0:0)
Gól: 78. Štepanovský. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Adámik, Tóth, Janečka, Chovanec, Hodek - Čermák, Jirásek, Habánek, 2812 divákov.
Zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Filipko - Tóth, Adámik, Janečka, Grabež - Augustini, Procházka (46. Štepanovský), Maruško (38. Sabo), Chovanec - Hodek, Mikovič (73. Poznar)
FK Senica: Šulla - Habánek, Pavlík, Brabec, Čermák (88. Križko) - Kóňa - Diviš (85. Jakubov), Piroska, Jirásek (85. Opiela), Hiago - Tsoumou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies