Trnava získala z Nitry Brazílčana Clebera, podpísal dvojročnú zmluvu

NETKY.SK • 7 August 2014, 12:21 • 2 min
Trnava získala z Nitry Brazílčana Clebera, podpísal dvojročnú zmluvu

TRNAVA - Slovenský fortunaligový klub FC Spartak Trnava získal z Nitry výraznú posilu do ofenzívy v podobe brazílskeho krídelníka Clebera Silvu Nascimenta.

slovakia

left justify in out

Technicky dobre vybavený futbalista podpísal s vedením "bílích andelov" dvojročnú zmluvu, jej platnosť znie do 30. júna 2016. TASR o tom prostredníctvom tlačovej správy informoval Marek Ondrejka, PR a event manažér Spartaka.

 

"Verejnosť určite vie, že o hráča sme mali záujem dlhší čas. Prvé kontakty prebehli už v zime, vtedy sa však transfer nedotiahol. Keď Nitra vypadla z ligy a hráč prejavil záujem hrať vyššiu súťaž, zintenzívnili sme rokovania. Mrzí nás len, že sa pretiahli, pretože sme chceli jeho služby využiť už v treťom predkole Európskej ligy. Napokon ale vznikla dohoda aj s jeho materským oddielom a na najbližší ligový zápas bude trénerovi k dispozícii," uviedol generálny manažér Spartaka Dušan Keketi starší.

 

Štvrtkový duel so St. Johnstone bude Cleber sledovať iba z hľadiska, na nedeľný ligový súboj s Podbrezovou ale bude už trénerovi Jurajovi Jarábkovi plne k dispozícii. Trnava ho bude môcť v prípade postupu cez škótskeho súpera dopísať na súpisku pre play off Európskej ligy UEFA. "Prípravu absolvoval s Nitrou, mal by byť teda pripravený fyzicky aj herne. Na druholigový duel za FC nenastúpil, nakoľko nechcel riskovať zranenie a komplikácie pri transfere. Ak dostane dôveru trénera, diváci ho v nedeľu uvidia na ihrisku," dodal Keketi.

 

Brazílčan Cleber Silva Nascimento je využiteľný v stredovej formácii i útoku. Na Slovensko prišiel v roku 2008, keď ho z arménskeho klubu Mika Aštarak angažovala Petržalka. Neskôr ho futbalové cesty zaviedli do Slovácka, aby sa obkľukou cez SC Corinthians vrátil v roku 2012 do krajiny pod Tatrami do Nitry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona