Trnava v Michalovciach neuspela, v Látalovom kádri pribúdajú zranení hráči

NETKY.SK • 12 November 2018, 13:20 • 2 min
Trnava v Michalovciach neuspela, v Látalovom kádri pribúdajú zranení hráči

MICHALOVCE - Odleteli z Bratislavy, prileteli do Košíc. Tak vyzerala cesta futbalistov majstrovského FC Spartak Trnava na a zo zápasu 4. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019. Zástupcovia "andelov" zvolili netradičnú formu dopravy, pretože po štvrtkovom nezdare v chorvátskom Záhrebe proti Dinamu 1:3 ich čakal už v nedeľu duel 15. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy na pôde Michaloviec.

slovakia

left justify in out

Aby hráčov nezaťažovali zdĺhavou cestou z hlavného mesta republiky či Trnavy, zabezpečili im autobusový transfer z metropoly východu. "Keby sme sa vrátili v piatok domov, v sobotu by sme cestovali šesť hodín do Michaloviec. Bolo by to veľmi náročné a znovu by sa zvýšilo riziko zranenia," vravel ešte v Záhrebe brankár Spartaka Trnava Martin Chudý. "Verím, že to, že si skrátime cestu, využijeme v náš prospech a konečne v lige zvíťazíme aj na pôde súpera," doplnil ho kapitán Boris Godál.


Vedenie trnavského klubu urobilo všetko pre to, aby zraneniami zdecimovanému kádru umožnilo čo najlepšiu regeneráciu s cieľom natiahnuť ligovú sériu bez prehry na päť zápasov. Nepodarilo sa. Spartak podľahol domácemu Zemplínu tesne 0:1. Tréner Látal mohol do zostavy zaradiť Erika Grendela, ktorý mu chýbal v súboji v Záhrebe, ale stále nemal k dispozícii osem, prevažne kľúčových hráčov. Trnavský lazaret tvoria Godál, Anton Sloboda, Ivan Hladík, Andrej Kadlec, Marek Bakoš, Matej Oravec, Erik Jirka a Andrej Lovás.

 

img


Český kouč zvolil v Michalovciach netradičné rozostavenie 3-5-2. Obranu dirigoval Martin Tóth, ktorého dopĺňali Jiří Kulhánek a Lukáš Greššák. Na ľavej strane stredu poľa operoval Oliver Janso, o streleckú potenciu sa zasa mala starať dvojica útočníkov Ali Ghorbani, Patryk Malecki. Vyše 2000 divákov sledovalo v úvodnej štvrťhodine defenzívnu partiu s minimom šancí na oboch stranách. V 20. min však udreli domáci hráči. Cheick Alan Diarra vletel do šestnástky ako víchor a cez Igora Žofčáka sa lopta dostala až ku Blažejovi Vaščákovi, ktorý si nabehol z druhej vlny a delovkou nedal šancu brankárovi Spartaka Chudému. Ako sa napokon ukázalo, bol to jediný a víťazný gól zápasu.

Skúsený stredopoliar zdolaného tímu Grendel verí, že Trnava si utvorila dostatok šancí, ale problémom bola efektivita. "Vieme, že Michalovce sú doma veľmi nepríjemné, hrajú ofenzívny futbal. Začali sme opatrne, postupne sme prebrali iniciatívu, držali sme loptu, ale domáci nás potrestali po jednej z kontier. Boli efektívnejší ako my, pretože v druhom polčase sme mali príležitostí na to, aby sme zápas otočili alebo aspoň vyrovnali. Chýbala nám kvalita tam, kde je to najdôležitejšie - v súperovej šestnástke," zhodnotil Grendel

 

Kritikou nešetril ani trnavský kouč. "Zápas sme nezvládli po taktickej stránke. Prvých dvadsať minút sme hrali podľa našich predstáv, ale nedotiahli sme niektoré akcie do úspešného konca. Hra však bola podľa mojich predstáv. Potom sme začali hrať naivne, robili sme veľa chýb, najmä v strede ihriska. Súper čakal na brejky a v prvom polčase nám mohol streliť aj ďalšie góly. V druhom polčase sme trafili do žrde, ale už bolo neskoro. Súper sa zatiahol a nevedeli sme sa presadiť. Záver sme absolútne nezvládli," povedal Látal.

Trnava aktuálne s 18 bodmi uzatvára sexteto najlepších tímov v tabuľke Fortuna ligy, Michalovce sú na desiatom mieste s pätnástimi bodmi. 

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona