Trnava v derby so Slovanom aj s Hanzelom, Žilina hostí Senicu

NETKY.SK • 4 November 2011, 23:40 • 2 min
Trnava v derby so Slovanom aj s Hanzelom, Žilina hostí Senicu

Trnava v derby so Slovanom aj s Hanzelom, Žilina hostí Senicu

slovakia

left justify in out

img

Líder slovenskej futbalovej Corgoň ligy Spartak Trnava privíta v nedeľu štvrtý Slovan Bratislava v šlágri 15. kola, ktorého ďalším ťahákom bude aj súboj pod Dubňom medzi treťou Žilinou a druhou Senicou.
Na Štadióne Antona Malatinského bude mať 120. najväčšie slovenské derby výkop až v nedeľu (14.30 h), keďže vo štvrtok mal majster povinnosti v Európskej lige UEFA na ihrisku Paríža St. Germain. Slovan v Paríži síce nesklamal a podal sympatický výkon, prehral však 0:1 a v EL už nemá šancu postúpiť. Výber trnavského trénera Pavla Hoftycha naposledy v lige prehral v Prešove 0:2 a po remíze 1:1 v odvete štvrťfinále Slovnaft Cupu v Banskej Bystrici sa rozlúčil aj so Slovenským pohárom.
Z trnavského tábora idú pred šlágrom dobré správy, zranenie Ľuboša Hanzela v zápase Slovnaft cupu na pôde Banskej Bystrice nemalo závažný charakter, po svalovom zranení začal s tréningom i Jiří Koubský, jeho štart je však otázny. "Odjakživa to boli veľké zápasy. Veľmi sa na duel tešíme, veríme, že po dlhšej dobe súpera porazíme a ľudia si prídu na svoje," cituje stránka fanúšikov Spartaka www.spartak.sk futbalového univerzála Patrika Čarnotu. "Vieme, o akú rivalitu v dueli ide, na stretnutie sa tešíme. Verím, že príde mnoho fanúšikov a potešíme ich. Súper má silu v záložnej rade, Žofčák je výborný futbalista, dobre sa rozohrali Milinkovič aj Halenár. Na druhej strane majú okienka v obrane, takže verím, že to využijeme," vyjadril sa Patrik Gross a názor pred derby pridal aj Ľ. Hanzel: "Očakávam, že to bude kvalitný zápas v dobrej atmosfére s lepším koncom pre nás. Kombinačne i rýchlostne je súper na tom dobre, my im musíme vnútiť svoju hru, pridať trochu tvrdosti, aby sme im to znepríjemnili."
Prešov sa výhrou nad lídrom v minulom kole dostal z najväčších problémov a cez týždeň zvíťazil aj v pohári nad Žilinou 2:1, hoci vypadol na penalty. Tréner Štefan Tarkovič síce už nebude pod takým tlakom, ale v Banskej Bystrici nečaká jeho tím nič ľahké. "Porazili sme Trnavu a tri dni na to aj Žilinu, čo je určite veľký výkon. No musíme si formu udržať v ligových zápasoch, čo najskôr ukáže nasledujúci zápas v Bystrici," citoval web 1. FC prešovského odchovanca Michala Krajníka.
V ďalších sobotňajších zápasoch hostí piaty Ružomberok poslednú Dunajskú Stredu a zverenci kouča Aleša Křečka sú favoritom, veď aj v 14. kole vyhrali v Nitre 3:2, hoci hrali veľkú časť zápasu oslabení. Šiesty ViOn Zlaté Moravce privíta Košice, ktoré vyradil v pohári, Východniari mu tak majú čo oplácať.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona