Trnava spúšťa sezónu Cargo bajkov, turisti ho však nemôžu využiť

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 16:00 • 2 min
Trnava spúšťa sezónu Cargo bajkov, turisti ho však nemôžu využiť

TRNAVA - Mesto Trnava spúšťa požičiavanie Cargo bajkov. Záujemci musia splniť viacero podmienok, jednou z nich je, že musia mať trvalé bydlisko v Trnave a vek minimálne 18 rokov.

slovakia

left justify in out

Mesto Trnava spúšťa požičiavanie Cargo bajkov. Záujemci musia splniť viacero podmienok, jednou z nich je, že musia mať trvalé bydlisko v Trnave a vek minimálne 18 rokov. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

 

Predpokladaný dátum spustenia prevádzky je v piatok (5. 5.). "Cargo bajky sú dvojkolesové dopravné prostriedky, ktoré sú svojou konštrukciou prispôsobené na prevoz väčšieho nákladu, respektíve osôb. V prednej časti majú priestor na sedenie pre dve až tri deti, pokiaľ celková hmotnosť vodiča spolu s pasažiermi i prípadnou batožinou neprekročí 150 kg," uviedlo mesto.

 

img

mestské cargo bicykle v Trnave

 

Mestské cargo bicykle sú určené pre rodiny s deťmi. Horná hranica pre prepravované osoby je vek 15 rokov a výška 140 cm. "Ak si ho chcete požičať, musíte splniť viaceré podmienky. Mať trvalé bydlisko v Trnave, vek minimálne 18 rokov, mať zmluvu na prenájom ebajku, registráciu v systéme trnavského bikesharingu a uhradenú zábezpeku 50 eur," informovalo mesto.

 

Miesto výpožičky je radnica na Hlavnej ulici a rezervovať je ich možné v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka osobne, telefonicky alebo emailom. Maximálna doba výpožičky sú tri hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona