Trnava si v odvete vybojovala postup, Žilina si udržala náskok z prvého zápasu

NETKY.SK • 16 Júl 2021, 08:00 • 2 min
Trnava si v odvete vybojovala postup, Žilina si udržala náskok z prvého zápasu

TRNAVA- V prvom predkole Európskej Konfederačnej Ligy si futbalisti Spartaku Trnava vybojovali zaslúžený postup, v odvetnom zápase zdolali tím FC Mosta 2:0

slovakia

left justify in out

Oba slovenské tímy oslavujú postup do 2.predkola

V úvodnom zápase Trnava podľahla súperovi 2:3, Mosta skórovala v prvom polčase dokonca trikrát a Spartakovci museli doháňať trojgólové manko. 

 

Na Spartak čakala zložitá úloha ale výrazne pomohla Trnave výhoda domáceho štadiónu, kde domáci vkročili do zápasu výborne.  "Bíli andeli" si od začiatku vytvárali útočný tlak a bolo jasné, že "fiasko" z minulotýždňového zápasu sa opakovať nebude.

 

Po prvej štvrťhodine prišiel otvárací gól, Filip Twardzik napriahol z 25 metrov a prekonal brankára Fc Mosta. Trnava pokračovala v tlaku, po rohovom kope sa z voleja pripomenul Sebastián Kóša a o pár minút neskôr Bamidele Yusuf

 

V 34.minúte sa po šikovnej práci Cabrala dostal k šanci Yusuf a zvýšil náskok Trnavy na 2:0.

Trnava si dokázala udržať dvojgólový náskok a po dobrom výkone sa prebojovala do druhého predkola EKL.

 

Michal Gašparík, tréner Spartaku Trnava: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Prvý polčas bol úplne v poriadku. Chceli sme dať čo najrýchlejšie gól, čo sa nám aj podarilo. Pridali sme druhý gól, ktorý nám zabezpečoval postup. Dohrávali sme na polovičke súpera, nepúšťali sme ho na našu polovicu. Pokiaľ však v takomto dôležitom zápase nepridáte tretí, štvrtý gól, tak začnú pracovať hlavy."

 

 

Žilina si do odvety priniesla vysoký náskok, v prvom zápase zdolala súpera rozdielom triedy 5:1.

Vo včerajšiom zápase to nebola žiadna sláva ale dôležité je, že na postup to stačilo.

 

Gruzínsky tím Dila Gori si chcel napraviť chuť a dokonca výrazne prestrielal "Šošoňov" v pomere 16:6 ale otvárací gól strelila Žilina. Na samom závere prvého polčasu dostala Žilina možnosť kopať pokutový kop, po faule na Ďuriša si loptu postavil Vahan Bichakhchyan a bez problémov prekonal domáceho brankára. 

 

Žilina sa v druhom polčase uspokojila s priaznivým stavom zápasu a sústredila sa na bránenie jednogólového náskoku, no ako to je vo futbale dobre známe tak takýto prístup sa nevypláca a Gruzínci dokázali zápas otočiť. 

 

Vyrovnájúci gól prišiel v 58.minúte z kopačky Kamaru a iba o 12 minút neskôr sa po góle Wandersona dostali domáci do vedenia.

 

Po Wandersonovom góle sa stav zápasu už nezmenil a Žilina si spoločne s Trnavou zahrá v druhom predkole Európskej Konferenčnej Ligy

 

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Treba chlapsky priznať, že Gori dnes bolo lepšie, hralo na riziko, a nám sa nepodarilo dostať do potrebného tempa."

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies