Trnava sa vytiahla: Na vynovenom štadióne porazila Žilinu

NETKY.SK • 31 August 2015, 07:32 • 2 min
Trnava sa vytiahla: Na vynovenom štadióne porazila Žilinu

TRNAVA - Domáci začali proti favorizovaným Žilinčanom nad očakávanie dobre a už v 3. minúte sa Janečka uvoľnil v šestnástke a strelou po zemi k ľavej žrdi prekonal Volešáka. V 7. minúte po peknej kombinačnej akcii vypálil Schranz tesne vedľa pravej žrde.

slovakia

left justify in out

Na strane domácich si zapísal ešte strelecký pokus v 14. minúte Baéz, ale o minútu neskôr prišla nečakaná situácia, keď brankár Kamenár fauloval pred šestnástkou Paura a rozhodca Vnuk mu ukazal červenú kartu. Žilinčania sa snažili presilovku využiť a v ďalšom priebehu sa presnými prihrávkami a kombinačnou hrou pokúšali ohroziť trnavskú bránu. K zakončeniu sa cez domácu obranu však dostávali iba ťažko. Za zmienku stoja dve šance: prvú v 35. minúte pri zakončení Mihálika zneškodnil brankár Jakubech a pri druhej v poslednej minúte 1. polčasu loptu Paura smerujúcu do opustenej brány stačil pred bránkovou čiarou odkopnúť Nikolič.

 

V úvode 2. polčasu mali dve príležitosti domáci, Vojtuš v dobrej pozícii nezakončil a o chvíľu žilinská obrana zblokovala nožničky Nikoliča. V ďalšom priebehu sa vyznamenal domáci brankár Jakubech, keď v 54. minúte vyboxoval strelu Pečovského a v 74. minúte kryl nebezpečnú hlavičku Jeliča. Po hodine hry neplatil gól Mihálika, pretože ho dosiahol z ofsajdovej pozície. Rekordná trnavská návšteva si zajasala v 76. minúte, keď do otvorenej žilinskej obrany unikol Halilovič a po jeho skvelej prihrávke neobsadený Baéz usmernil loptu do opustenej žilinskej brány. Žilinčania aj za stavu 2:0 neskladali zbrane, ale streliť gól im tentoraz v Trnave nebolo súdené. V 82. minúte hlavičkoval Škriniar vedľa brány a o 3 minúty neskôr po úniku Jeliča Mihálikovu loptu stačil brankár Jakubech vyraziť. Domáci mohli pridať aj tretí gól, keď sa s loptou dostal do šestnástky Majtán, ale krížnou strelou tesne minul žilinskú bránu. Víťazstvo domácich bolo nečakané, ale úplne zaslúžené.

 

Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Góly: 4. Janečka, 76. Baéz. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Čonka, Vojtuš - Jelič, ČK: 15. Kamenár za faul na Paura, 13.340 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak: Kamenár – Janečka, Nikolič, Godál, Čonka – Baéz (82. Casado) - Schranz (19. Jakubech), Halilovič, Mikovič, Mikinič (40. Vojtuš) – Majtán.

Žilina: Volešák – Špalek (46. Bénes), Králik (81. Klec), Škriniar, Letič - Pečovský, Škvarka (60. William) - Paur, Káčer, Mihálik – Jelič.

 

Branislav Mráz, tréner Trnavy: "Dostali sme sa v úvode do vedenia a potom prišlo vylúčenie brankára. Tento okamih akoby našich hráčov zomkol. V druhom polčase pridali druhý gól a vybojovali si dôležité víťazstvo pre Trnavu."

 

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes bolo v Trnave honosné otvorenie krásneho štadióna a s podporou divákov sme videli víťazstvo domácich 2:0."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies