Trnava s imperatívom víťazstva, proti Tirane bez Koneho a Bicáka

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 08:06 • 2 min
Trnava s imperatívom víťazstva, proti Tirane bez Koneho a Bicáka

Trnava s imperatívom víťazstva, proti Tirane bez Koneho a Bicáka

slovakia

left justify in out

img

Pred futbalistami Spartaka Trnava stojí vo štvrtok v odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 nad albánskym klubom FK Tirana imperatív víťazstva, ak chcú postúpiť ďalej. Zverenci českého trénera Pavla Hoftycha remizovali na horúcej albánskej pôde v prvom súboji 0:0 a vytvorili si dobrú pozíciu na postup do 3. predkola EL, kde by sa mohli stretnúť so známym bulharským klubom Levski Sofia.
      Ak sa "andely" nechcú spoľahnúť na penaltovú lotériu, musia vyhrať. Remíza so streleným gólom Albáncov by posunula ďalej vďaka pravidlu o zásahu na ihriskách súperov Tiranu. Hoftych je po prvom súboji, v ktorom Trnava mohla aj vyhrať, miernym optimistom: "Do odvety vidím po remíze väčšie šance na postup pre nás, je v našich silách Tiranu doma zdolať." "Červeno-čiernym" ale budú chýbať zranený Koro Kone a Mário Bicák, ktorý sa zranil v úvodnom ligovom zápase s Dunajskou Stredou . "Zranenie Koneho so zápasu v Zete vyzerá vážnejšie. Ide o poškodenie väzov v členku. Návrat nebude tak skorý ako sme očakávali. Bude chýbať zhruba mesiac," dodal Hoftych.
      O kvalitách mužstva španielskeho trénera Juliana Rubia Sancheza sú presvedčené aj opory tímu kapitán Martin Raška a slovenský reprezentant Miroslav Karhan. "Albánci majú šikovných technických hráčov. Nebude to ľahké, ale verím tomu, že to zvládneme," citoval klubový web Karhana a rovnaký zdroj pridal aj názor opory v bránke Spartaka: "Kvalita súpera je určite vyššia ako u Zety. Je to dobrý albánsky klub, majú tam mnoho cudzincov napríklad z Afriky či z Bahrajnu. Futbal hrať vedia, ale myslím si, že naša sila je v kolektívnom výkone. Verím, že to zvládneme, pretože v treťom predkole to bude zaujímavé nie len pre nás pre hráčov, ale i pre fanúšikov sponzorov, televíziu."
      Po skončení fanúšikovského bojkotu sa trnavskí hráči môžu spoľahnúť na divácku podporu. Zápas má výkop o 19.00 hod a ako hlavný rozhodca ho povedie Dawid Piasecki.

      odveta 2. predkola EL 2011/2012, štvrtok 21. júla o 19.00 h:
      Spartak Trnava - FK Tirana
      /prvý zápas: 0:0, rozhoduje Dawid Piasecki (Poľ.)/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies