Trnava proti Levski outsiderom, Hoftych chce žiť aj pred odvetou

NETKY.SK • 27 Júl 2011, 12:53 • 2 min
Trnava proti Levski outsiderom, Hoftych chce žiť aj pred odvetou

Trnava proti Levski outsiderom, Hoftych chce žiť aj pred odvetou

slovakia

left justify in out

img

Dve prekážky v podobe čiernohorskej Zety Golubovci a albánskeho soka KF Tirana už futbalisti Spartaka Trnava v Európskej lige UEFA 2011/2012 preskočili, v 3. predkole ich však čaká súper z iného akostného súdka. Bulharský vicemajster Levski Sofia je favoritom dvojzápasu, napriek tomu chcú "bílí andeli" nadviazať na sériu dobrých výsledkov zo začiatku sezóny a prvom súboji na ihrisku súpera (28. júla o 19.45 h) hrať tak, aby aj v odvete žili reálnou šancou bojovať o postup.
      "Do Sofie cestujeme s rovnakým cieľom, s akým sme išli do Tirany. Chceme sa domov vrátiť dobrým výsledkom, aby sme aj v odvete mali o čo hrať," povedal pre TASR tréner Spartaka Pavel Hoftych. Jeho zverencom zatiaľ nahustený program neprekáža, veď po víťazstvách sa únava vyplavuje z tela ľahšie: "Je to tak, momentálne sme pozitívne naladení. V šatni je výborná atmosféra a všetci sa tešíme na ďalší veľký zápas v európskom pohári. Levski je iný kaliber ako súperi, s ktorými sme hrali predtým. Pre mňa je tento bulharský tím ako v Česku Sparta, má silné zázemie a kvalitných hráčov. Podľa mojich informácií nás v Sofii čaká horúce prostredie, štadión by mal byť vypredaný," dodal Hoftych, ktorého tím v nedeľňajšej generálke remizoval v 2. kole Corgoň ligy s MFK Košice (1:1) a to aj napriek tomu, že hral veľmi dlho bez vylúčeného Ľuboša Hanzela.
      Zdravotné problémy v kádri Spartaka, na rozdiel od minulosti, nepredstavujú neriešiteľný problém. "Mimo hry je Koro Kone, ktorý s nami necestoval a bude maródovať ešte pár týždňov, stehy na hlave má stále Bicák," informoval Hoftych, ktorý pre kartový dištanc Martina Vyskočila bude musieť vyriešiť obsadenie postu ľavého krídelníka. "Tešíme sa na zápas s Levski a chceme si pred odvetou vytvoriť dobrú pozíciu. Ideálne by bolo neprehrať a streliť gól, to by bol o týždeň v Trnave sviatok a plné tribúny," želal si stredopoliar Roman Procházka.
      Trnavčania odleteli do hlavného mesta Bulharska v stredu o 12.30 z bratislavského letiska M.R. Štefánika, v čase zápasu ich čakal tréning a kouča tradičná tlačová konferencia. Úvodný výkop štvrtkového duelu je o 19.45 SELČ (pozn. - v Bulharsku je o 1 h viac), hlavným rozhodcom je Ukrajinec Sergij Boiko. Odveta v Trnave je na programe 4. augusta o 19.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona