Trnava podľa Jarábka ako suchý citrón

NETKY.SK • 11 August 2014, 15:06 • 2 min
Trnava podľa Jarábka ako suchý citrón

TRNAVA - Tréner futbalistov Spartaka Trnava Jarábek vidí problém prehry s Podbrezovou v nedeľňajšom zápase 5. kola Fortuna ligy v nahustenom programe "andelov".

slovakia

left justify in out

Mužstvo zo "slovenského Ríma" síce minulý štvrtok remizovalo v Zlatých Moravciach so škótskym tímom FC St. Johnstone 1:1 a postúpilo do play-off Európskej ligy, ale o tri dni neskôr ťahalo doma výsledkovo za kratší koniec s nováčikom najvyššej slovenskej súťaže (0:1).

 

"Nemám v podstate čo vyčítať tejto partii, ktorá nastúpila proti Podbrezovej. Mali sme dobrý vstup do stretnutia, utvorili sme si šance, no nepremenili sme ich. Po inkasovanom góle sme dobýjali súperovu polovicu, Podbrezová hrozila protiútokmi. Chýba nám príliš veľa hráčov, nie je to jednoduché hrať Európsku ligu a slovenskú súčasne. Na to potrebujeme široký a kvalitný káder, a to nemáme. Veľmi ťažko to chlapci zvládajú. Najlepší bežci dnes len 'šliapali vodu'. To je, ako keď máte suchý citrón, nie je z čoho žmýkať ďalej. Podbrezovej stačil kompaktný organizovaný výkon a uhrala to," zhodnotil kouč Trnavy na pozápasovej tlačovej besede. 

 

V drese Spartaka si odkrútili súťažnú premiéru Cléber Silva Nascimento, ktorý prestúpil do Trnavy minulý týždeň z FC Nitra, i defenzívny záložník pochádzajúci z Pobrežia Slonoviny Soune Daniel Soungole. Cléber odohral celý duel, Soungole naskočil v závere prvého polčasu za zraneného Srdjana Grabeža. "Cléber bol dvadsať minút najlepším hráčom na ihrisku. Vidno, že má veľký zápasový deficit. Je futbalový a pomôže nám. V horúčave však rýchlo odišiel. Po inkasovanom góle nám vynechal celý stred poľa. Nebudem to však hodnotiť, ide o desiaty zápas za mesiac, odchádzajú nám fyzické sily. Prehru si zanalyzujeme, nemôžeme však z toho robiť vedu. Hrali sme vo štvrtok večer, hráči ešte včera ledva chodili. Hralo sa o pol piatej vo veľkej horúčave, súper bol odpočinutý a fyziológiu nikto neoklame. Kto hral futbal a zažil takúto záťaž s trinástimi hráčmi, vie, o čo ide. Soungole si odkrútil v sobotu 60 minút za juniorku, v nedeľu musel po Grabežovom zranení odohrať celý druhý polčas za nás. Mužstvo sa zohráva, máme to ťažké, pribudol nám medzi zranených Tóth, čo už je hotová tragédia. Ide jednoznačne o daň za Európsku ligu," dodal podľa spartak.sk Jarábek. 

 

Spartak Trnava nastúpi najbližšie v stredu 13. augusta v 2. kole Slovnaft Cupu na pôde FK-34 Brusno-Ondrej. V ligovej súťaži naň čaká v sobotu 16. augusta domáci súboj s Ružomberkom. V play-off EL nastúpia Jarábkovi zverenci proti švajčiarskemu FC Zürich. Prvý zápas je na programe 21. augusta v Senici, odveta o týždeň neskôr u súpera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies