Trnava podala sťažnosť, dôvodom má byť fotografia športového riaditeľa Slovana pred kabínou rozhodcov v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 17:17 • 2 min
Trnava podala sťažnosť, dôvodom má byť fotografia športového riaditeľa Slovana pred kabínou rozhodcov v Dunajskej Strede

TRNAVA - Vedenie slovenského futbalového klubu FC Spartak Trnava nenechalo bez povšimnutia skutočnosť, že Richard Trutz, športový riaditeľ najväčšieho súpera "andelov" v boji o majstrovský titul ŠK Slovan Bratislava, sa objavil v nedeľu na štadióne Dunajskej Stredy na stretnutí 3. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy a zamieril si to vraj aj do kabíny rozhodcov. Fotografia bývalého medzinárodného arbitra, momentálne účinkujúceho vo funkcionárskych službách "belasých", sa objavila na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

"Bolo našou povinnosťou zareagovať. Podali sme sťažnosť na príslušné orgány Slovenského futbalového zväzu i na Úniu ligových klubov, ktorá je riadiacou organizáciou najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy. Dnes vieme, že tá fotografia bola aktuálna a pochádzala z nášho nedeľňajšieho ligového duelu v Dunajskej Strede, v ktorom sme prehrali tesne 0:1," uviedol v utorok  PR a event manažér FC Spartak Trnava Marek Ondrejka.

 

"Vôbec sa nesťažujeme na výkon rozhodcov (hlavným bol Filip Glova, pozn.), ale na pobyt pána Trutza, ktorý tam počas zápasu nemal čo hľadať. Žiadame príslušné orgány, aby to prešetrili, prečo a načo tam bol. Dovtedy to už nebudeme bližšie komentovať a na túto tému sa vyjadrovať, " dopnil Ondrejka.

ŠK Slovan Bratislava vníma celý prípad ako umelo vyvolanú kauzu s cieľom poškodiť meno klubu. "Spolu s ďalšími funkcionármi Slovana sme navštívili duel Dunajská Streda - Spartak Trnava. Je normálne, že si pozrieme zápasy svojich súperov, zvlášť, keď s Trnavou hráme dvakrát v tomto týždni. Rovnako na naše ligové stretnutia chodia tréneri či funkcionári iných klubov, napríklad v sobotu bol na Pasienkoch trnavský tréner Nestor El Maestro. Po zápase som sa stretol s funkcionármi DAC i Spartaka, prehodili sme pár slov a rozlúčili sme sa. Pri odchode už z vyprázdneného štadióna, približne polhodinu po konci zápasu, som bol pozdraviť svojich bývalých dlhoročných kolegov a ako mi slušnosť káže, zaželal som im pekné sviatky. Hneď na to som sa s nimi rozlúčil a odišiel som zo štadióna,“ cituje oficiálna internetová stránka bratislavského klubu slová športového riaditeľa ŠK Slovan Richarda Trutza, ktorý ešte doplnil:

 

"Nechápem, prečo zainteresovaný klub hľadá senzáciu tam, kde nič nie je. Celé to vnímam ako určitú mediálnu hru zo strany daného klubu s cieľom zneistiť nás pred blížiacimi sa vzájomnými zápasmi. Návšteva kabíny rozhodcov pred či počas zápasu je pre mňa ako bývalého arbitra nemysliteľná a nikdy by mi ani len neprišlo na um, že by som tam v tom čase išiel. Bol som tam polhodinu po zápase a ten, kto urobil túto fotografiu, to musí dobre vedieť. Rázne odmietam akékoľvek špekulácie o ovplyvňovaní arbitrov. Jednak je tá predstava pre mňa nemysliteľná a navyše, musel by som byť doslova kúzelník a použiť stroj času, aby som niečo ovplyvnil tridsať minút po záverečnom hvizde. Mrzí ma, že niekto chcel byť zaujímavý a vytvára konšpiračné teórie s úmyslom poškodiť mňa, ale čo ma ešte viac mrzí, tak aj meno klubu. Nemôžem ovplyvniť kroky zainteresovaného klubu, ja však mám svedomie čisté a nemám problém sa obhájiť pred kompetentnými orgánmi Slovenského futbalového zväzu."

Na sťažnosť Trnavy zareagoval aj viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší: "Reakcia Trnavy ma prekvapila, bral som to ako nevydarený oneskorený prvoaprílový žart. V stretnutí bolo viacero sporných situácií, pričom podľa mojich informácií práve Dunajská Streda zvažuje podanie sťažnosti na výkon hlavného rozhodcu. Celé mi to príde smiešne a umelo vyvolané. Tiež som si osobne pozrel zápas v Dunajskej Strede a každý súdny človek uzná, že výkon rozhodcu absolútne nenasvedčuje týmto konšpiráciám. Mám dojem, že v Trnave je po prvej jarnej prehre cítiť veľký tlak na zisk titulu po 45 rokoch, a preto hľadajú problémy všade naokolo, len nie u seba. Už k tomu nemám čo viac dodať, nás táto situácia nerozhodila a naďalej sa normálne pripravujeme na blížiace sa zápasy."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona