Trnava po remíze na Slovane pôjde do odvety s lepšími vyhliadkami na finále ako obhajca prvenstva

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 08:58 • 2 min
Trnava po remíze na Slovane pôjde do odvety s lepšími vyhliadkami na finále ako obhajca prvenstva

BRATISLAVA - Stredajší večerný prvý duel slovenskej pohárovej súťaže vo futbale medzi tradičnými rivalmi ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava v rámci semifinále Slovnaft Cupu 2017/2018 mal patový koniec. Na Pasienkoch sa pred 2141 divákmi zrodila remíza 1:1, ktorá pred odvetou na trnavskom Štadióne Antona Malatinského (bude 18. 4. o 17.00 h) dáva "andelom" lepšie vyhliadky na postup do finále domáceho pohára.

slovakia

left justify in out

Na gól srbského legionára v drese "belasých" Aleksandara Čavriča v 10. min odpovedal rakúsky útočník Spartaka Marvin Egho, ktorý v 81. min stanovil rezultát.

"Mali sme dobrý vstup do zápasu. Utvorili sme si nejaké pološance, z jednej väčšej sa nám podarilo skórovať. Prvý polčas bol z našej strany solídny, aj keď si predstavujem, že by sme mali hrať viac po zemi už zozadu. Chce to ešte trochu času, aby aj naši obrancovia boli futbalovejší. Od stredových hráčov by som zasa očakával ešte väčšiu aktivitu, aby si pýtali lopty a ukázali svoju vysokú kvalitu," vyjadril sa pre klubový web tréner Slovana Bratislava Martin Ševela a pokračoval v hodnotení.


Kormidelník trnavského mužstva Nestor El Maestro po stredajšom stretnutí proti obhajcovi pohárového prvenstva uviedol, že nerozhodný výsledok odzrkadľuje dianie na trávniku. "Bol to veľmi solídny zápas. Nad Slovanom tu v tejto sezóne nevyhral nikto, neočakával som, že sa nám to dnes podarí. V prvom polčase sme ešte neukázali našu typickú hru, v druhom to už bola tá pravá Trnava. Celkovo sme podali dobrý výkon, dali sme gól vonku a dosiahli remízu. Myslím si, že je spravodlivá," skonštatoval 35-ročný rodák z Belehradu na lavičke trnavského mužstva.

Pred semifinálovou odvetou, ktorá bude v trnavskej City Arene o dva týždne, sú podľa slov oboch kormidelníkov šance na postup vyrovnané. "Všetko je otvorené. V Trnave bude určite lepšie ihrisko, čo naši technickí hráči najmä v strede poľa potrebujú, aby mohli hrať na jeden-dva dotyky. Dnes často potrebovali nejaký navyše, tým pádom nemali priestor na rýchlejšiu hru, ktorú by sme chceli, lebo súper nás stihol dostupovať. Aj do odvety pôjdeme s cieľom zvíťaziť, žiadne kalkulácie tam nebudú," zdôraznil kouč ŠK Slovan Martin Ševela. "Nechcem ešte veľa hodnotiť, je to len polčas. Uvidíme, ako to napokon dopadne. Šancu postúpiť do finále stále máme. Ak by sa nám to podarilo, bola by to senzácia," poznamenal lodivod Spartaka Nestor El Maestro.

Finálový súboj slovenskej pohárovej futbalovej súťaže Slovnaft Cup 2017/2018 sa uskutoční v utorok 1. mája. Úspešnejší z dvojice ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava si zmeria sily s postupujúcim z druhého semifinále MFK Ružomberok - MŠK Žilina (utorňajší prvý zápas pod Čebraťom vyhrali domáci Ružomberčania 2:1).

 

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 1:1 (1:0)

Góly: 10. Čavrič - 81. Egho. Rozhodovali: Sedlák - Kováč, Chládek, ŽK: Holman, De Kamps - Pehlivan, Sloboda, 2141 divákov.

Slovan: Šulla – Sekulič, Bajrič, Božikov, Rundič - De Kamps (71. Nono) - Čavrič, Rabiu (84. Hološko), Holman (74. Savičevič), Moha - Šporar

Trnava: Chudý – Kadlec, Oravec, Godál, Čivič - Sloboda, Pehlivan, Čanturišvili - Jirka (90.+ Ofosu), Egho (88. Lovás), Yilmaz (74. Pekár)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies