Trnava po nevydarenej minulej sezóne ide do novej s optimizmom

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 17:41 • 2 min
Trnava po nevydarenej minulej sezóne ide do novej s optimizmom

TRNAVA - V corgoňligovom futbalovom tíme FC Spartak Trnava nezostal kameň na kameni po nevydarenej uplynulej sezóne, v ktorej sa mužstvo zachránilo až v "hodine dvanástej" a obsadilo až predposledné 11. miesto. Všetci činovníci v klube by chceli rýchlo zabudnúť na minulý ročník.

slovakia

left justify in out

"Spartakovci" urobili v lete všetko preto, aby sa to už nezopakovalo a s nádejou a ako jedno z najviac posilnených mužstiev vstupujú do nového súťažného ročníka 2013/2014. V trnavskom klube zaznamenali výraznú zmenu v štruktúre, či už v predstavenstve, manažmente, dozornej a správnej rade, následne aj v realizačnom tíme a hráčskom kádri.

Novým generálnym manažérom Spartaka sa stal Dušan Keketi st. Trnavská brankárska legenda, ktorá sa po pôsobení vo funkcii riaditeľa Únie ligových klubov pre II. ligu vrátila do Spartaka, sa na štvrtkovej predsezónnej tlačovej konferencii vyjadrila na margo športových cieľov i Štadióna Antona Malatinského. "Spartak chce v tomto ročníku získať 40 až 50 bodov, čo by zaručovalo stred tabuľky," skonštatoval D. Keketi st. a pokračoval: "Očakávame aj úspešné vystúpenie v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe ako aj solídne účinkovanie našej juniorky, ktorá ako jediná z rezervných mužstiev bude hrať v II. lige. Pokiaľ ide o náš štadión, jeho kapacita je kvôli rekonštrukcii a následnej výstavby v súčasnosti veľmi oklieštená, k dispozícii má dovedna teraz iba 3350 miest. Hosťujúce fanúšikovské tábory dostanú na naše domáce zápasy 160 vstupeniek."

Na lavičku trnavského mužstva si sadol Juraj Jarábek, ktorý prišiel z FC ViOn Zlaté Moravce. "Chceme hrať čo najlepšie a produkovať ľúbivý futbal," skonštatoval 50-ročný nový lodivod Spartaka a ďalej poznamenal: "Trnava bola v situácii, aká jej nepatrí. Divák si tu zaslúži kvalitný futbal a lepšie výsledky. Za vlaňajším ročníkom sa urobila čiara. Príprava bola krátka, ale účinná. Trénovali sme v domácich podmienkach v Jaslovských Bohuniciach, kde sme našli všetko podstatné, čo sme potrebovali. Poďakovanie patrí manažmentu, ktorý nám utvoril ideálne podmienky. Rozhodujúce však budú až ligové zápasy."

Predseda správnej rady Dušan Keketi ml. sa venoval na tlačovej konferencii ekonomickým otázkam. "Rozpočet nášho klubu je 2,2 milióna eur. Urobila sa finančná analýza, ktorú sme prehodnotili. Hráči prijali naše zámery a podmienky do nastávajúcej sezóny."

V trnavskom kádri nastali veľké zmeny. Spartak nateraz neráta až so 17 hráčmi, z mužstva odišli Ivan Lietava, Marek Kaščák, Ivan Hodúr, Patrik Čarnota, Ladislav Tomaček, Jakub Jakubov, Michal Gašparík, Ján Petráš, Karol Pavelka, Mário Bicák, Martin Raška, Patrik Gross, Tomáš Mikinič, Pavol Kuračka, Matej Székely, Vladimír Pončák a Lukáš Hlavatovič.
Naopak, v kolónke príchodov figuruje poltucet mien. Do Trnavy prišla šestica Roman Procházka, Jozef Adámik, Peter Štepanovský, Kamil Kuzma, Andrej Hodek a Ján Chovanec.
Po ročnej pauze, vyplnenej pôsobením v bulharskom tíme Levski Sofia, si dres "spartakovcov" opäť oblečie Roman Procházka. Novovymenovaný kapitán Trnavy na TB skonštatoval: "Chcem pre Spartak urobiť maximum. Zišla sa tu dobrá partia. Prípravu si pochvaľujem, zvykám si na nový herný štýl. Celá kabína sa už teší na sobotňajší prvý duel v Senici. Sme presvedčení o výraznom vzostupe oproti minulej sezóne," uviedol stredopoliar R. Procházka.

FC Spartak Trnava odohral v letnej príprave spolu 8 zápasov, z toho až šesťkrát zvíťazil, raz remizoval a raz prehral, skóre je mimoriadne priaznivé 28:9. Najlepším strelcom "andelov" bol Hodek s piatimi presnými zásahmi, Procházka skóroval štyrikrát.

PR a event manažér trnavského klubu Marek Ondrejka informoval, že dosiaľ sa predalo už 1500 permanentiek.

Káder FC Spartak Trnava v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014:

Brankári: Borivoj Rusov, Miroslav Filipko, Matej Strapák
Obrancovia: Jozef Adámik, Marek Janečka, Martin Klabník, Filip Deket, Patrik Banovič, Srdjan Grabež
Stredopoliari: Miroslav Karhan, Ján Chovanec, Oliver Augustíni, Ján Vlasko, Erik Sabo, Roman Procházka, Kamil Kuzma, Peter Štepanovský
Útočníci: Andrej Hodek, Martin Mikovič, Martin Vyskočil, Ivan Schranz

Zmeny v kádri:

príchody: Roman Procházka (Levski Sofia), Jozef Adámik (Banská Bystrica), Peter Štepanovský (Senica), Kamil Kuzma (MFK Košice), Andrej Hodek (Zlaté Moravce), Ján Chovanec (FK Teplice)

odchody: Ivan Lietava (Sigma Olomouc), Marek Kaščák, Ivan Hodúr, Patrik Čarnota, Ladislav Tomaček, Jakub Jakubov, Michal Gašparík, Ján Petráš, Karol Pavelka, Mário Bicák (môžu si hľadať angažmán), Martin Raška (Zemplín Michalovce), Patrik Gross (Malženice), Tomáš Mikinič (Vansdorf - hosťovanie), Pavol Kuračka, Matej Székely (obaja Myjava - hosťovanie), Vladimír Pončák (Šamorín - hosťovanie), Lukáš Hlavatovič (SFM Senec)

Realizačný tím:
Tréner: Juraj Jarábek
Asistenti trénera: Milan Ivanka, Andrej Kostolanský
Tréner brankárov: Roland Praj
Vedúci mužstva: Igor Bališ
Lekári: Viliam Vadrna, Jozef Fridrich, podporná spolupráca: Pavel Malovič
Maséri: Mário Prelovský, Patrik Gogolák
Kustód: Andrej Zamec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies