Trnava odohrala najkrajší zápas v sezóne, s fantastickými fanúšikmi sa rozlúčila víťazstvom

NETKY.SK • 13 December 2018, 23:20 • 2 min
Trnava odohrala najkrajší zápas v sezóne, s fantastickými fanúšikmi sa rozlúčila víťazstvom

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v záverečnom šiestom vystúpení v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2018/2019 nad Fenerbahce Istanbul 1:0 vďaka gólu tureckého útočníka Kubilaya Yilmaza zo 41. minúty.

slovakia

left justify in out

Zverenci Radoslava Látala obsadili v tabuľke D-skupiny so ziskom siedmich bodov tretie miesto za dvojicou postupujúcich Dinamo Záhreb a Fenerbahce, na poslednej 4. priečke skončil Anderlecht Brusel.

 

Slovenský šampión najskôr účinkoval v Lige majstrov, kde vyradil Zrinjski Mostar a Legiu Varšava, v 3. predkole už bola nad jeho sily Crvena Zvezda Belehrad. Putoval do play off EL, v ktorom sa cez Olimpiju Ľubľana kvalifikoval do skupinovej fázy európskej súťaže číslo dva.

 

Sedembodovým ziskom prevýšil trnavský klub očakávania a hoci sa neprebojoval ďalej, utvoril nové slovenské maximum. To patrilo Artmedii Petržalka, ktorá v skupinovej fáze Ligy majstrov 2005/2006 nazbierala v šiestich zápasoch šesť bodov.

 

6. kolo D-skupiny EL:

FC Spartak Trnava - Fenerbahce Istanbul 1:0 (1:0)

Gól: 41. K. Yilmaz. ŽK: Greššák, Grendel - Özbayrakli, Köybasi. Rozhodovali: Sanchez Martinez - Cabanero, Rodriguez (všetci Šp.), 11.413 divákov

 

Trnava: Chudý - Tóth (64. Kulhánek), Godál, Oravec - Jirka, Schirtladze, Greššák, Grendel (81. Miesenböck), Čanturišvili - K. Yilmaz - Bakoš (75. Ghorbani)

Fenerbahce: Tekin - Özbayrakli, Güveli (82. D. Yilmaz), Škrtel, Reyes - Isla, Jailson, Köybasi - Alici, Slimani, Capkan (73. Caki)

 

Úvodná šanca zápasu patrila Spartaku, po kombinácii Grendela so Schirtladzem vypálil v 4. minúte tvrdo nad bránku K. Yilmaz. Na opačnej strane sa cez Oravca pokúsil prejsť Alici, mladý obranca "andelov" si však viedol ako rutinér, súpera odzbrojil od lopty a nedovolil mu odcentrovať na nabiehajúceho Slimaniho. V tradične skvelej atmosfére sa domáci tím na favorizovaný "Fener" vytiahol a v prvom polčase viackrát skúšal nájsť štrbiny v jeho defenzíve.

 

Po zaváhaní Güveliho sa dostal k strele K. Yilmaz, ale jeho stopérsky "partner" Škrtel loptu zblokoval. Hostia väčšinu akcií smerovali na Slimaniho, ktorý dvoma gólmi rozhodol prvé vzájomné meranie síl, no v Trnave to jemu, ako ani celému mužstvu nešlo podľa predstáv. V 40. minúte sa lopta po priamom kope dostala ku K. Yilmazovi, ktorého technický pokus vytlačil Tekin končekmi prstov na roh. Po ňom už vypukol v Trnave gólový gejzír radosti, keď si najlepší hráč na trávniku K. Yilmaz nabehol na Grendelov center do stredu šestnástky a volejom od zeme poslal loptu k ľavej žrdi - 1:0. Spartak išiel do kabín zaslúžene s jednogólovým náskokom.

 

Ten mohol v 48. minúte zdvojnásobiť Jirka, no Tekin mu zmenšil strelecký uhol a jeho pokus zneškodnil. Spartak neupustil od aktívnej hry, v 51. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Čanturišvili, ale koncovka mu nevyšla. Fenerbahce sa nevedelo dostať z útlmu, pohrozilo síce strelou Slimaniho, ale tá nesmerovala na bránku a v 62. minúte neuspel Alici pred Chudým. Spartak odpovedal nenápadnou strelou K. Yilmaza, ktorá iba tesne minula ľavý vinkel. Domácej defenzíve neublížilo ani striedanie zraneného Tótha, frustrovaný Slimani ani nik z jeho spoluhráčov sa nedostali na dostrel Chudého. Spartak sa s úspešným rokom i érou akcionára Vladimíra Poóra rozlúčil víťazne, za čo verní diváci odmenili hráčov ováciami v stoji.

 

V tomto zložení sú spolu posledný raz! Trnavu čaká derniéra v európskej súťaži, hráči na štadión pozývajú aj Vladimíra Poóra

 

Kubilay Yilmaz, autor gólu Trnavy: "Štadión bol takmer plný, podpora fanúšikov bola veľká. Chcel som veľmi hrať proti Fenerbahce a dokonca sa mi podarilo dať víťazný gól. Asistent trénera mi hovoril, že mám pri štandardkách nabiehať z druhej vlny, takže polovica gólu je jeho. Som rád, pretože som tu mal viac ako päťdesiat členov rodiny a známych."

 

Boris Godál, kapitán Trnavy: "Bol to asi najkrajší zápas v sezóne a som rád, že sme zdolali takého renomovaného súpera. Situáciu pri góle sme mali nacvičenú a dokonale nám to vyšlo. Fenerbahce sme nechceli púšťať pred našu bránku a myslím si, že sa nám to dlho darilo. V druhom polčase sme začali veľmi dobre, neskôr prebrali iniciatívu hostia, no my sme udržali nulu. Európska liga bola pre nás veľká škola, hrali sme proti výborným hráčom a klubom s neporovnateľne väčšími rozpočtami. Verím, že v nasledujúcej sezóne na naše úspechy nadviažu iné slovenské kluby a ja im budem určite fandiť."

 

konečná tabuľka D-skupiny:

1. Dinamo Záhreb 6 4 2 0 11:3 14 - postup do 16-finále

2. Fenerbahce Istanbul 6 2 2 2 7:7 8 - postup do 16-finále

3. SPARTAK TRNAVA 6 2 1 3 4:7 7

4. Anderlecht Brusel 6 0 3 3 2:7 3

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies