Trnava na novom štadióne možno proti Ajaxu Amsterdam

NETKY.SK • 4 November 2014, 15:41 • 2 min
Trnava na novom štadióne možno proti Ajaxu Amsterdam

TRNAVA - Futbalisti FC Spartak Trnava odohrajú prvý zápas na svojom novom štadióne možno proti hráčom známeho holandského klubu Ajax Amsterdam. Zástupcovia "andelov" pozvali na prípravný duel v súvislosti so slávnostným otvorením City Areny 33-násobného holandského majstra.

slovakia

left justify in out

"Náš viceprezident pre medzinárodné vzťahy Zoran Terzič vycestoval do Amsterdamu, kde sa v stredu zúčastní na stretnutí Ligy majstrov domáceho klubu s FC Barcelona a súčasťou jeho cesty bude aj odovzdanie pozývacieho listu na prípravný zápas proti Spartaku Trnava," povedal pre agentúru SITA PR a event manažér FC Spartak Trnava Marek Ondrejka.

 

"Tento list podpísali bývalí hráči Spartaka kapitán Stanislav Jarábek a Jozef Adamec, ako aj funkcionári klubu Michal Pethö s Dušanom Keketim. Zápas by sa mohol uskutočniť koncom augusta budúceho roka a bol by pripomienkou najslávnejšieho duelu Trnavy v dejinách, keď v roku 1969 si v semifinále Európskeho pohára majstrov zmerala sily práve s Ajaxom. Predstava nášho klubu je, že pred zápasom súčasných tímov by sa uskutočnil priateľský súboj bývalých hráčov, a teda partie okolo Johana Cruijffa s Adamcom a spol. Nemôžeme očakávať, že z vtedajších futbalistov Ajaxu príde väčšina, ale zopár by ich mohlo prísť. Ťažko povedať, ako to dopadne. Veríme, že Ajax prijme naše pozvanie. Ten pozývací list je prvou oficiálnou časťou, nejaké neformálne rokovania však už prebehli," doplnil Marek Ondrejka. 

 

V prvom semifinále EPM 1968/69 vyhral Ajax doma nad Trnavou 3:0, v odvete na Slovensku zvíťazil domáci tím 2:0 a len o jeden zásah mu uniklo predĺženie, resp. možný postup do finále kontinentálneho pohára číslo jeden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies