Trnava medzi slovenskou elitou aj v sezóne 2013/2014

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 08:59 • 2 min
Trnava medzi slovenskou elitou aj v sezóne 2013/2014

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava sa v hodine dvanástej zachránili v najvyššej súťaži. O ich zotrvaní medzi slovenskou elitou sa rozhodlo až v nedeľňajšom záverečnom 33. kole Corgoň ligy sezóny 2012/2013.

slovakia

left justify in out

Tesné víťazstvo "andelov" v Prešove nad domácim 1. FC Tatran 1:0 znamenalo pre Spartak posun na 11. miesto v konečnej tabuľke a naopak zostup Šarišanov do II. ligy. Prešovu na zotrvanie v najvyššej súťaži stačil aj nerozhodný výsledok.
Trnavským hrdinom sa napokon stal Ján Vlasko, ktorý v 23. min "panenkovským" spôsobom premenil pokutový kop a rozhodol o osude stretnutia. Maďarský arbiter István Vad predtým za zákrok Jaroslava Kolbasa na Ivana Schranza ukázal na biely bod a vylúčil zadáka Tatrana. "Pred zápasom sme vedeli, že sa Prešov stiahne a bude hrať na brejky," uviedol po stretnutí spokojný 23-ročný stredopoliar Trnavy Vlasko a doplnil: "V početnej výhode hráme horšie ako pri vyrovnanom stave na hracej ploche. Tatran mal síce nejaké príležitosti, no nevyužil ich." Aj Trnavčania dohrávali s desiatimi hráčmi: v 53. min sa porúčal z trávnika skúsený Miroslav Karhan. 
"Spartakovci" boli pred tohtosezónnou derniérou najväčším adeptom na jedinú zostupovú miestenku, pred nedeľou boli v najnevýhodnejšej situácii. Zapríčinila to aj predchádzajúca stredajšia domáca prehra s Banskou Bystricou 0:1. Hráči Trnavy ako vicemajstri z minulej sezóny sa však dokázali skoncentrovať a napokon "poslali" do II. ligy Tatran Prešov. 
"V prvom rade chcem poďakovať svojmu mužstvu, že zvládli tento náročný zápas. Ja som chlapcom veril, že nemôžeme byť najhorší. Mali sme obrovskú smolu v predchádzajúcich stretnutiach," uviedol po rozhodujúcom dueli trnavský kormidelník Vladimír Ekhardt a dodal: "V prvom polčase sme dnes boli lepší a zápas sme dotiahli do víťazného konca." 
Spartak Trnava zostúpil v ére samostatnosti SR iba jediný raz: pred 12 rokmi po sezóne 2000/2001. Hneď v ďalšom ročníku triumfoval v druhej lige a od jesene 2002 patril k stabilným účastníkom najvyššej slovenskej súťaže. Medzi domácou elitou bude účinkovať aj v ročníku 2013/2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies