Trnava má istotu Európskej ligy, hľadá štadión

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 08:30 • 2 min
Trnava má istotu Európskej ligy, hľadá štadión

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava si vybojovali miestenku do Európskej ligy, definitíva padla po sobotňajších stretnutiach 31. kola Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

Spartak mohla ohroziť už len Senica, ktorá však prehrala v Zlatých Moravciach a červeno-čierni skončia v tabuľke najhoršie na 3. mieste, ktoré zaručuje účasť v prvom predkole Európskej ligy. Ak by Trenčín nezískal v posledných dvoch kolách ani bod a Trnava všetkých šesť, potom by mohli obsadiť aj 2. priečku.

 

Ak však zostanú tretí, v Európskej lige sa predstavia v prvom predkole 3. a 10. júla. Meno súpera sa dozvedia na žrebovaní 23. júna. V Trnave už teraz hľadajú štadión, na ktorom by hrali zápasy európskeho pohára, keďže ich domáci stánok je v rekonštrukcii a nespĺňa požadované kritériá. "Štadión Antona Malatinského počas rekonštrukcie dostal výnimku a môže sa na ňom hrať Corgoň liga. V momentálnom provizóriu ale nespĺňa parametre, ktoré požaduje pre medzinárodné zápasy UEFA. Preto hľadáme iné riešenie," povedal na webe spartak.sk PR manažér klubu Marek Ondrejka. 

 

Pôvodne sa uvažovalo o štadióne v Senci, do úvahy pripadala aj Senica. Momentálne to však vyzerá na ihrisko ViOn-u v Zlatých Moravciach. "Aj v tomto regióne máme množstvo fanúšikov, náš klub tu vždy prijali ľudia veľmi dobre. Naši priaznivci sa sem po diaľnici prepravia za 45 minút, čiže ani, čo sa týka vzdialenosti, nevidíme problém. Zároveň treba podotknúť, že vďaka dobrému zázemiu, je tu priestor aj na dôkladnú prípravu mužstva viac dní pred zápasom. Definitíva ešte nepadla, veríme však, že príde k dohode," dodal na spartak.sk Ondrejka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies