Trnava - Levski 2:1 pp, 5:4 na jedenástky v 3. predkole

NETKY.SK • 5 August 2011, 09:58 • 2 min
Trnava - Levski 2:1 pp, 5:4 na jedenástky v 3. predkole

Trnava - Levski 2 1 pp, 5 4 na jedenástky v 3. predkole - Futbal Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do play off Európskej ligy 2011/2012.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do play off Európskej ligy 2011/2012. Zverenci českého trénera Pavla Hoftycha síce prehrali pred týždňom na ihrisku Levski Sofia 1:2, ale vo štvrtkovej domácej odvete 3. predkola na štadióne Antona Malatinského zvíťazili nad bulharským tímom 2:1 po predĺžení a 5:4 v jedenástkovom rozstrele. Trnava bude hrať baráž Európskej ligy 18. a 25. augusta, rovnako ako futbalisti bratislavského Slovana.

      EL 2011/2012, 3. predkolo - odveta:
      Spartak Trnava - Levski Sofia 2:1 pp (2:1,0:0), 5:4 na penalty
      Góly: 52.a 59. Tomaček (druhý z 11 m) - 11. Ars, ČK: 97. Čarnota (za druhú ŽK) - 102. Greene, ŽK: Tomaček, Vyskočil, Koubský, Čarnota - Mulder, Risp, Starokin, Toni Calvo, rozhodoval: H.K. Johnsen (Nór.), 12.159 divákov.
      /prvý zápas: 1:2, do play off postúpila Trnava/
      zostavy a striedania:
      Spartak: Raška - Čarnota, Gross, Koubský, Ľ. Hanzel - Procházka, Karhan, Kaščák, Bicák (73. Gogolák, 120. Ciprys) - Tomaček, Vyskočil (118. Čvirik)
      Levski: Iliev - Mulder, Miliev (52. Dimov), Risp, Starokin - Greene, Gadžev - Jovov, Cvetkov (69. Toni Calvo), Mladenov (100. Rajkov) - Ars
            
      V búrlivej futbalovej atmosfére, ktorú neustále "pumpovali" domáci diváci podporovaní niekoľkými hlasitými bubnami, začali domáci ofenzívne. Už v prvej minúte vyslal jedovku na bránu hostí Vyskočil, ale jeho pokus tesne preletel nad brvno. Spartak mal aktivitu na kopačkách úvdoných desať minút, lenže paradoxne udrelo na druhej strane z čistého neba. Od postrannej čiary poslal neatakovaný Mladenov strieľaný center do šestnástky, na ktorý si vyskočil nekrýty Holanďan Ars a prudkou hlavičkou k bližšej žrdi skóroval - 0:1. Domáci sa nevzdali, ale do gólovej šance sa do konca prvého polčasu už nedostali. Blízko ku gólu mal po priamom kope Tomaček, ale brankár Iliev jeho pokus s námahou na dvakrát zneškodnil. Gólman hostí pôsobil trochu neisto, vypadávali mu loptu, ale hráči Trnavy to nedokázali potrestať. Po polhodine hry začali mať častejšie loptu pod kontrolou hostia, ktorí umnou hrou nepúsťali slovenský tím do tlaku.
      Za vydátnej podpory fanúšikov sa spartakovci po zmene strán rýchlo vrátili do hry. V 52. minúte vnikol do šestnástky Vyskočil, presnou prihrávkou našiel na jedenástkovom bode Tomačeka, ten si loptu posunul do strany a delovkou pod brvnou nekompromisne vyrovnal - 1:1. Hra dostala náboj. O štyri minúty neskôr Hanzelováa tečovaná strela z druhej vlny vystrašila hostí. Aktivita červeno-čiernych gradovala. Po necelej hodine hry si Karhan narazil loptu do šetnástky, pričom skúseného slovenského reprezentanta zastavila obrana Levski len za cenu faulu. Následný pokutový kop premenil s prehľadom Tomaček, ktorý namieril rovno do šibenice - 2:1. V 63. minúte po priamom kope hlavičkoval Karhan, ale Iliev bol na mieste.    Na druhej strane po brejku pálil meter vedľa domácej svätyne, Tomaček odpovedal prudkou strelou, ale gólman hostí bol pozorný.
      Za vydátnej podpory fanúšikov sa spartakovci po zmene strán rýchlo vrátili do hry. V 52. minúte vnikol do šestnástky Vyskočil, presnou prihrávkou našiel na jedenástkovom bode Tomačeka, ten si loptu posunul do strany a delovkou pod brvnou nekompromisne vyrovnal - 1:1. Hra dostala náboj. O štyri minúty neskôr Hanzelováa tečovaná strela z druhej vlny vystrašila hostí. Aktivita červeno-čiernych gradovala. Po necelej hodine hry si Karhan narazil loptu do šetnástky, pričom skúseného slovenského reprezentanta zastavila obrana Levski len za cenu faulu. Následný pokutový kop premenil s prehľadom Tomaček, ktorý namieril rovno do šibenice - 2:1. V 63. minúte po priamom kope hlavičkoval Karhan, ale Iliev bol na mieste.    Na druhej strane po brejku pálil meter vedľa domácej svätyne, Tomaček odpovedal prudkou strelou, ale gólman hostí bol pozorný. Trnava sa snažila rozhodnúť v normálnom hracom čase, ale nedotlačila už loptu za brankovú čiaru ani z početných štandarných situácií. Tečovaný pokus striedajúceho Gogoláka tesne minul žrď, v drese Levski nepríjmne vystrellil z 20 m Gadžev.
      V nadstavenom čase sa hralo vabank, ale domáci sa po necelých siedmich minútach ocitli v početnom oslabení. Obranca Čarnota totiž dostal prísnu druhú žltú kartu za faul na polovici ihriska, a musel predčasne pod sprchy. Lenže vo vypätom závere hrali hostia v presile len päť minút. Po faule na Tomačeka bez lopty, dostal vylúčil Johnsen priamo obrancu Greena. V predĺžení mohol najskôr zaznamenať hetrik Tomaček, ktorého do úniku vysunul cez nevydarenú ofsajdovú pascu Karhan, ale domáci útočník mieril zoči-voči Ilievovi do žrde. Na druhej mal gól na hlave opäť Ars, ale poslal loptu prudko na brvno.  
      V 111. minúte neudržal Raška loptu v rukách, ale Ars zblízka jeho chybu nepotrestal, vedľa z uhla mieril aj Rajkov. Aj v predĺžení držal domácich líder Karhan, ale nemu ani jeho spoluhráčom sa už skórovať z hry neporadilo.
      Na rad tak prišiel jedenástkový rozstrel. Brankár Raška vystihol hneď prvý pokus Jovova a následne skŕoval Karhan, ktorý hneď venoval dres divákom. Ďalší hráči sa už z bieleho bodu nemýlili a tak Trnava vyhrala 5:4 a postúpila ďalej.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies