Trnava kupuje pre zamestnancov mestského úradu prvé elektromobily

NETKY.SK • 14 September 2017, 06:00 • 2 min
Trnava kupuje pre zamestnancov mestského úradu prvé elektromobily

TRNAVA – Mesto Trnava kupuje prvé tri elektromobily, dostane ich v priebehu budúceho týždňa. Používať ich budú zamestnanci mestského úradu, prípadne ďalších organizácií mesta. Za dve štvormiestne a jedno dvojmiestne auto zaplatí radnica 60 000 eur.

slovakia

left justify in out

"Cieľom je vytvoriť skupinu vozidiel, ktoré budú môcť používať viaceré organizácie mesta. Každý zamestnanec má čipovú kartu, ktorou sa prihlasuje pri príchode do práce. Prostredníctvom nej a online aplikácie by si v prípade potreby objednával služobné vozidlo a po schválení nadriadeným by ho mohol na pracovné účely používať,“ vysvetlil svoju predstavu o využívaní nových vozidiel primátor Trnavy Peter Bročka.

 

Radnica chce zredukovať flotilu doteraz používaných referentských áut. Z analýzy ich využívania podľa Bročku vyplýva, že denne najazdia v priemere len okolo 25 kilometrov, čo dnes zvládne bez problémov ktorýkoľvek elektromobil.

Trnava získala na ekologické vozidlá štátnu dotáciu 15 000 eur. V meste je už v súčasnosti niekoľko nabíjacích staníc pre elektromobily a pribudnúť majú ďalšie. Podmienkou radnice pri kúpe vozidiel prostredníctvom elektronického trhoviska bola možnosť ich nabíjania aj z bežných elektrických zásuviek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona