Trnava aj Slovan chcú skončiť na bronzovom stupienku

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 16:44 • 2 min
Trnava aj Slovan chcú skončiť na bronzovom stupienku

BRATISLAVA - O historickom majstrovskom titule pre futbalistov AS Trenčín (v súčasnosti 71 bodov) a druhom mieste MŠK Žilina (63 b.) sa rozhodlo už v predstihu dve kolá pred koncom najvyššej slovenskej súťaže, o držiteľovi konečnej "bronzovej" priečky ešte nie.

slovakia

left justify in out

V lepšej východiskovej pozícii sú hráči FC Spartak Trnava (53 b.), ktorí majú o dva body viac ako ŠK Slovan Bratislava. Obidva kluby chcú skončiť na medailovom stupni, hoci spolu s Trenčínom a Žilinou si už zabezpečili účasť v pohárovej Európe v nastávajúcom ročníku 2015/2016.

 

Na trnavských "andelov" v sobotňajšom 32. kole Fortuna ligy čaká v "azyle" v Zlatých Moravciach súboj proti zostupujúcej Banskej Bystrici a v derniére 30. mája duel v Žiline proti domácemu vicemajstrovi. "Už teraz si dovolím tvrdiť, že mužstvo určite obháji tretie miesto. Máme našliapnuté ešte na väčší bodový zisk ako pred rokom (v uplynulej sezóne skončila Trnava v ligovej klasifikácii tretia s 53 bodmi, pozn.). Dávam klobúk dole pred chlapcami, pretože vieme, v akých podmienkach pracujeme. Sme stále v provizóriu, stavia sa štadión. Mojich zverencov to však motivuje. Veľmi sa tešíme na nový stánok, kde bude Trnava ešte silnejšia ako v tomto ročníku," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová trénera Spartaka Juraja Jarábka, ktorého potešilo ostatné presvedčivé ligové víťazstvo v stredu na myjavskom trávniku (3:0): "Podali sme veľmi dobrý výkon proti kvalitnému súperovi. Zápas sme si užívali a úplne zaslúžene vyhrali 3:0. Chlapci idú za svojím cieľom, chcú obhájiť tretie miesto."

 

Ani držiteľ majstrovskej trofeje z ostatných dvoch súťažných ročníkov Slovan Bratislava nevzdal boj o konečnú 3. priečku v ligovej sezóne 2014/2015. "Belasí" ťahajú štvorzápasovú víťaznú šnúru so skóre 13:5 a hoci majú aktuálne dvojbodový odstup na Trnavu, v zostávajúcich dvoch kolách - v sobotu 23. 5. doma proti Zlatým Moravciam a na záver 30. mája v Dunajskej Strede - chcú ešte zabojovať o tretí stupienok. Vzhľadom na súčasné postavenie v tabuľke však na to potrebujú aj zaváhanie Spartaka. "Musíme sa sústrediť na seba, a to v každom zápase. Spravíme všetko preto, aby sme aj posledné dve stretnutia vyhrali. Verím, že sa nám podarí obsadiť tretiu priečku," uviedol pre klubový web útočník Slovana Adam Zreľák. "Belasí" v stredajšom stretnutí 30. kola zdolali v Žiline domáci MŠK 2:1 a tým sa postarali v predstihu o korunováciu AS Trenčín. "Vedeli sme, že Žilina hrá o majstrovský titul. My sme sa však chceli sústrediť iba na našu hru a na náš výkon. Napokon, aj my sme mali veľkú motiváciu, keďže stále bojujeme o umiestnenie v prvej trojke," dodal 21-ročný zakončovateľ Slovana Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona