Triumf Talianov v Banskej Bystrici, víťazom Malucelli

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 18:14 • 2 min
Triumf Talianov v Banskej Bystrici, víťazom Malucelli

BANSKÁ BYSTRICA - Víťazom stredajšej prvej etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska so štartom aj cieľom v Banskej Bystrici (136,8 km) sa stal Talian Matteo Malucelli z tímu Unieuro Wilier Trevigiani, ktorý v záverečnom špurte zdolal krajana Filippa Fortina (GM Europa Ovini).

slovakia

left justify in out

Slováci do súboja o pódiové umiestnenia nezasiahli. Informoval o tom špecializovaný web cycling-info.sk.


V metropole stredného Slovenska bol štart a cieľ úvodnej etapy. Cyklisti prekonali tri okruhy v Banskobystrickom kraji: prešli kúpeľným mestom Sliač, vrchárski špecialisti si prišli na svoje v stúpaní na Mičinú.

 

Pelotón ho absolvoval trikrát. Etapa sa začala s polhodinovým oneskorením, rozhodcovia odstraňovali nebezpečnú betónovú prekážku v úseku pred jej cieľom. Prvú rýchlostnú prémiu vyhral Slovák Juraj Bellan (Dukla Banská Bystrica) a vďaka trom bonusovým sekundám sa dostal na čelo virtuálneho celkového poradia.

 

Najdlhšie sa vpredu udržala 7-členná skupina, ale aj tá 40 km pred cieľom podľahla tempu pelotónu. Potom zostala na čele iba ekvádorsko-ukrajinská dvojica Jhonatan Narvaez (Klein Constantia) - Olexandr Prevar (Kolss), ale aj tí kapitulovali 10 km pred cieľom. Rozhodlo sa v hromadnom špurte pelotónu, v ktorom sa presadili talianski jazdci.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies