Triumf Francúzov nad Rusmi poňal Krikunov s humorom

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 08:47 • 2 min
Triumf Francúzov nad Rusmi poňal Krikunov s humorom

HELSINKI - Šokujúca štvrtková prehra ruskej hokejovej reprezentácie s Francúzskom na 77. majstrovstvách sveta v helsinskej Hartwall Areene vyvolala po celom svete mnoho reakcií.

slovakia

left justify in out

Skutočne svojsky sa k situácii postavil dlhoročný tréner Vladimir Krikunov, ktorý je aktuálne súčasťou realizačného tímu klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Neftechimik Nižnekamsk. Všeobecne sa čakalo, že Rusi v Deň víťazstva nad fašizmom zdolajú papierovo slabšieho súpera, no opak bol pravdou. "Je mi ľúto, že sme prehrali v 'Deň víťazstva'. Dobré je, že to bolo na úkor Francúzov, ktorí boli spojencami v koalícii proti fašizmu. Ak by šlo o Nemcov, to by nebolo to isté," poznamenal s úsmevom 63-ročný Krikunov pre rsport.ru.

Hokejisti Francúzska sa vo štvrtok postarali zatiaľ o najväčšiu senzáciu tohtoročných MS, keď zdolali Rusko 2:1. Ide o jeden z najnečakanejších výsledkov v histórii šampionátov. Rusi vstupovali do súboja ako veľký favorit a v stretnutí s outsiderom mali natiahnuť sériu bez prehry na štrnásť zápasov. Naposledy prehrali v dueli o 3. miesto na svetovom šampionáte 2011 v Bratislave. Vlani i v prvých troch súbojoch v Helsinkách "zborná" nezakopla ani raz. Ruskí hráči sa s Francúzmi stretli na vrcholnom fóre šiestykrát a prvýkrát prehrali. Pred štyrmi rokmi v poslednom súboji zvíťazili vo Švajčiarsku bez problémov 7:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies