FOTO + VIDEO Trip with Tristan: Netky X Streetlife crew Berlin trip 1. časť

NETKY.SK • 18 Október 2017, 16:00 • 2 min
FOTO + VIDEO Trip with Tristan: Netky X Streetlife crew Berlin trip 1. časť

BERLÍN - Streetlife crew je skupina mladých aj starých priaznivcov street bmxu, ktorá sa rozhodla posunúť tento extrémny šport na Slovensku na vyššiu úroveň.

slovakia

left justify in out

V roku 2009 vznikla značka 100ka, pod ktorou jazdilo okolo 10 jazdcov, ktorí sa však v roku 2014 v hojnejšiom počte pod vedením Ludisa Tótha rozhodli vytvoriť  vlastnú crew. Názov Streeetlife vznikol podla debutového bmx filmu na Slovensku, ktoré je považované za začiatok novej etapy slovenského street bmx. V sučastnosti má crew šestnasť členov medzi ktorých patrím aj ja. 

 

Moje meno je Tristan a spolu s našou crew by som vás chcel nechať nazrieť do nášho Street BMX života na našich cestách a podeliť sa s vami o naše zážitky. Na začiatku septembra sme sa so Streetlife crew rozhodli podniknúť další trip na dotočenie posledných záberov do nášho dlhopripravovaného DVDčka s názvom BardeBokem. Video, ktoré točíme uz 3 roky, bude pozostávať z množstva klipov z našich ciest nielen po Slovensku ale aj po Európe.

 

Táto premiéra je naplánovaná už na tento december. Po dvojtýždňovom rozhodovaní a zvažovaní rôznych možností sme sa rozhodli tentokrát pre Berlin. V skupine sa vyskladali ľudia v zostave Kiko Kmeť z Ivanky, Ludis Toth z Prahy, Pepo Diblík z Richnova a Ja.

 

Celé sa to začalo zdĺhavou cestou autobusom  z Bratislavy do Prahy, kedy sme si spolu s Kikom Kmeťom poskladali bicykle a všetko čo nám treba na 10 dňové prežitie v divočine a vydali sme sa na našu púť. Tam na nás už čakal Ludis, ktorý nás privítal s otvoreným náručím a s radosťou nás na večer u seba ubytoval. Na nasledujúci deň ráno sa ku nám pridal posledný člen výpravy ktorým bol pán Pepo Diblik. Po nakúpení raňajok sme si naložili naše životy do auta, cestou z Prahy sme vyzdvihli nové Streetlife handry a už sme sa nezastaviteľne uberali - smer Berlin.

 

img

                           @siskopet

 

Vyhrotené emócie počas cesty dopĺňala skvelá hudba a pozitívna nálada a ani sme si poriadne neuvedomili čo sa práve začína a už na tabulách pri ceste svietili veľké nápisy Berlin. Hneď po príchode nastali prvé komplikácie, ako je dobrým zvykom v našej parte, keď sme zistili že kviareň v ktorej sme si mali vyzdvyhnúť kľúče od bytu bola zatvorená a následne po dlhej a neúspešnej komunikácii s majiteľom bytu, po prechádzke po okolí a po pár pivách sme to dali na totálny streetlife a zložili sa v aute, keďže nám nič iné na túto noc nezostávalo. 

 

img

 

Po prebudení do pochmúrneho a upršaného rána sme sa konečne dostali k naším kľúčom a mohli sa vybrať na náš vysnívaný byt, kde nastala dalšia sranda, keď sme zistili, že nevieme ani na akom poschodí to je, ale napokon sme všetko našli, poskladali bicykle dokopy a problém ''byl vyřešen!'' Keďže nám v ten deň počasie neprialo a všade bolo mokro ,rozhodli sme sa vyhľadať kryté skateparky v tejto oblasti a po chvíli strávenej virtuálnym výskumom sme už mali vyhliadnutú betónovú plazu pod mostom menom Heidelberger Bridge Park. 

 

Po rokoch strávenych jazdením a točením klipov sme si krok po kroku vyskladali návod k úspešnému filmovaniu. Na tejto plaze padli prvé rozjazdy tohto tripu. Neskôr sa potočili rôzne zábery a po zotmení sme sa vydali do centra mesta kde sa nachádza neskutočná, preslávena a moderná Nike SB hala, v ktorej sme točili promo na nové Streetlife tričká a domácim sme predviedli naloženú večernú show v podaní Streetlife crew.

 

img

 

img

 

img

 

Nasledujúci deň sme začali kávičkou na rohu tichej ulice, ovocnou raw, bio vegan šťavou a cigaretkou. Nasledoval deň plný šlapania do pedálov, objavovania mesta, točenia klipov a nových zážitkov.

 

Myšlienka spojenia starého s novým vnikla z Ludisovej poznámky ktorú ani nemyslel vážne “Tristan keď už si ten expert na tie bunnyhopy ( skok do výšky na bmx ) preskoč si ten ružovučký bicyklík.” Tak som preskočil a ako bonus som pridal aj otočku o 180 stupňov, takzvanú  “ stoosmičku''.

 

   img                      

   @tristan.streetmiw

 

A presne takto nečakane vznikajú tie najlepšie zábery.

 

img

                         @josefdiblik

 

Každý týždeň sa Vám pokúsim priblížiť ďalšie dni mladých jazdcov z Česko-Slovenska, pomocou záberov a fotografií z tohto výletu. 

 

Máte sa na čo tešiť 

 

streetlifecrew.com

 

Instagram: @tristan.streetmiw

                   @siskopet

                   @ludistoth

                   @josefdiblik

                   @streetlife_crew

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies