Trio zdravotníckych výstav ponúka množstvo noviniek

NETKY.SK • 24 September 2010, 07:03 • 2 min
Trio zdravotníckych výstav ponúka množstvo noviniek

Trio zdravotníckych výstav ponúka množstvo noviniek

slovakia

left justify in out

img

Trojica zdravotníckych výstav, ktoré v týchto dňoch hostí bratislavská Incheba, ponúka verejnosti množstvo noviniek. Jednou z nich je napríklad liečebný prístroj Plason, ktorý likviduje zápaly v tele. Metóda, ktorú využíva, je rýchla a pacientovi nespôsobuje bolesť.
"Plason je z rady liečebných prístrojov, určený pre pacientov s preležaninami, ťažko hojacimi sa ranami, kĺbovými či svalovými ochoreniami," uviedla pre TASR Martina Šupolová zo spoločnosti, ktorá prístroj na výstave prezentuje. Prístroj sa v súčasnosti využíva iba v jednom diagnostickom centre na Slovensku, aj preto je záujem verejnosti o jeho bezplatné vyskúšanie počas výstavy vysoký.
Množstvo záujemcov si získal aj diagnostický prístroj AMP. Bez bolestivého pichnutia dokáže určiť hodnoty až 117 parametrov z krvi. "Tepelné čidlo sa priloží na päť optických bodov na tele, čiže lymfatické časti na krku, pod pazuchami a v pupočnej dierke. Je to vlastne päť presných citlivých teplomerov, ktoré snímajú teplotu tela. Na základe teploty tela sa dá určiť krvný obraz, ktorý robí bežne lekár," vysvetlila Šupolová.
Svoje miesto si na výstave Slovmedica našli napríklad aj antibakteriálne gély, ktoré slúžia na rýchlu dezinfekciu rúk. Obsahujú etanol, ktorý ruky dezinfikuje a tiež aloe vera, ktoré ruky zároveň ošetruje. Deti, alergici či ľudia s citlivou pokožkou zase ocenia náplasti na rany, ktoré neobsahujú lepidlo. Sú zložené z bavlny a elastanu a sú vode odolné.
Trio výstav, Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-Handicap potrvajú v bratislavskej Inchebe do soboty (25.9.). Komplex zdravotníckych výstav na ploche 6200 m2 predstavuje ponuku vyše 120 vystavovateľov z Českej republiky, Číny, Lichtenštajnska, Maďarska, Nemecka, Rumunska, Švajčiarska, Talianska a Slovenska.
Výstavy sú miestom stretnutia lekárov, sestier a ľudí pracujúcich v rôznych odvetviach zdravotníctva práve vďaka kvalitnému odbornému sprievodnému programu. V tomto roku sa koná súbor medzinárodných konferencií s názvom Celoživotné vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov, zdravotníckych záchranárov a edukácia pacienta, ktoré sa konajú pod záštitou popredných odborných lekárskych inštitúcií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies