Trio suspendované pre doping: Rusi popierajú, že ide o olympionikov

NETKY.SK • 29 Január 2014, 17:42 • 2 min
Trio suspendované pre doping: Rusi popierajú, že ide o olympionikov

MOSKVA - Ruská biatlonová federácia zareagovala na správu Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) o pozitívnom dopingovom náleze u troch nemenovaných športovcov zvolaním mimoriadneho mítingu. Vedenie IBU v utorok oznámilo, že dvaja biatlonisti z Ruska a jeden Litovčan neprešli dopingovými testami. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ruský minister športu Vitalij Mutko vyhlásil, že pozitívny nález a následná suspendácia dopingových hriešnikov sa určite netýka vybranej skupiny, ktorá sa pripravuje na blížiace sa ZOH v Soči (7.-23. februára). "Kompletný olympijský tím je pravidelne testovaný. Som presvedčený, že obvinenia sa netýkajú nikoho z elitného výberu," povedal pre denník Izvestija. Šéf ruských biatlonistov Sergej Čepikov dokonca naznačil, že správa o dopingu môže byť mierenou provokáciou v snahe psychicky oslabiť ruský tím. Vedenie IBU o vzorkách okamžite informovalo aj Medzinárodný olympijský výbor (MOV). Zo štyroch testov sa tri z nich vrátili z laboratórií ako pozitívne. Pôvod alebo forma substancie, ktorá bola nájdená v telách športovcov, zatiaľ nie je známa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona