Trio mladíkov pôjde za vraždu taxikára v piatok pred súd

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 16:53 • 2 min
Trio mladíkov pôjde za vraždu taxikára v piatok pred súd

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici bude v piatok 4. júla rozhodovať o návrhu dohody o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry a trojica mladíkov, obvinených z úkladnej vraždy 47-ročného taxikára z Liptovského Mikuláša.

slovakia

left justify in out

Ak súd dohodu schváli, vydá na verejnom zasadnutí rozsudok, proti ktorému nebude možné podať odvolanie. Podmienkou uzavretia dohody je oficiálne priznanie sa páchateľov k činu.


Polícia obvinila 17-ročných gymnazistov Andreja P. a Alexandra M. a ich 18-ročného kamaráta študenta strednej stavebnej školy Ondreja D. Trio mladíkov sa na vražedný útok vopred pripravovalo. Rozhodli sa prepadnúť taxikára so zámerom získať majetkový prospech. Vypracovali si dokonca písomný plán s konkrétnym rozdelením úloh. Na usmrtenie obete si zabezpečili kuchynské nože, pripravili plachtu na zabalenie mŕtveho, kanister s benzínom na podpálenie vozidla so zavraždeným.

 

Pre seba pripravili náhradné oblečenie, obutie a rukavice. Takto pripravení a so skrytými zbraňami prišli 14. decembra večer na hlavnú autobusovú stanicu v Liptovskom Mikuláši, kde si vytypovali taxikára Ivana s vozidlom Škoda Octavia. Po 22. hodine ho požiadali, aby ich odviezol do chatovej oblasti Košariská pri obci Dúbrava. Tam mu kázali skončiť jazdu a keď sa taxikár začal s vozidlom otáčať, Alexander M. a Andrej P. zo zadných sedadiel ho začali nožmi bodať do krku a tváre. Keď sa taxikár začal brániť, Ondrej P., sediaci na prednom sedadle, vytiahol kľúče zo spínacej skrinky a taxikára bodol dva razy do brucha.

 

Pretože vtedy prichádzalo iné auto, trojica násilníkov z miesta činu ušla. Taxikár utrpel rôzne bodnorezné zranenia, na následky ktorých podľahol na mieste. Páchateľov polícia odhalila na druhý deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona