Trináste a štrnáste platy pre zamestnancov majú byť oslobodené od dane

NETKY.SK • 22 August 2017, 12:34 • 2 min
Trináste a štrnáste platy pre zamestnancov majú byť oslobodené od dane

BRATISLAVA - Trináste a štrnáste platy oslobodené od daní a odvodov, ktoré presadzuje Slovenská národná strana (SNS), by mali zamestnávatelia vyplácať najviac v sume mesačnej hrubej mzdy zamestnanca.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza SNS v tlačovej správe, takto stanoveným stropom by sa zabránilo špekulatívnym vyplácaniam odmien bez určenej výšky. "Ak zmena prejde, tak vždy 15. v mesiaci, v prípade trinásteho platu v decembri a štrnásteho platu v júni, si zamestnanec prilepší o vyšší čistý príjem," informovali národniari.

Vyplácanie trinástych a štrnástych platov pritom pre zamestnávateľov nemá byť povinné. "Nebojím sa toho, že seriózny zamestnávateľ odmenu nevyplatí. Pre neho je to funkčný nástroj na udržanie si zamestnanca a navyše, zamestnanec tak dostane vyšší čistý príjem, keďže odmena bude oslobodená od odvodov," uviedol predseda SNS Andrej Danko.

Trináste a štrnáste platy budú podľa SNS motivačným nástrojom pre zamestnávateľa ako si udržať svojho kvalitného zamestnanca. Predstavitelia strany o tom debatovali na pracovných stretnutiach s podnikateľskou obcou, ktorú zastupovali Slovenský živnostenský zväz, Republiková únia zamestnávateľov a Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR. Podnikateľská obec podľa SNS novinku v rámci systematizácie odmien privítala. "Keďže sa krajine darí, je namieste uvažovať o tom, že trináste a štrnáste platy budú oslobodené od daní a odvodov,“ tvrdí Danko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona