Trinásť narkomanov zastrelili neznámi útočníci v odvykacom centre

NETKY.SK • 25 Október 2010, 12:12 • 2 min
Trinásť narkomanov zastrelili neznámi útočníci v odvykacom centre

Trinásť narkomanov zastrelili neznámi útočníci v odvykacom centre

slovakia

left justify in out

Skupina ozbrojených mužov postrieľala v nedeľu večer v mexickom drogovom odvykacom centre 13 narkomanov, informoval očitý svedok útoku, ktorý sa tam liečil.
      Prokuratúra zatiaľ počet obetí nepotvrdila, podľa polície zahynulo najmenej 10 ľudí.
      Ide o prvý masový útok v odvykacom centre v Tijuane, meste, ktoré sa pýši výsledkami svojho ťaženia proti kriminálnym gangom. V inom pohraničnom meste, Ciudad Juaréz, zabili útočníci pri niekoľkých podobných útokoch desiatky liečiacich sa narkomanov.
      Svedok, ktorý v obave z odvety útočníkov prezradil iba svoje krstné meno Jesus, povedal, že si išiel von po nejaké jedlo. Keď sa vrátil, videl, že útočníci prinútili narkomanov ľahnúť si na zem a pokropili ich guľkami.
      Mexická oblasť pri hraniciach s USA je bojovým poľom drogových kartelov o získanie čo najlepších podmienok pre dodávky narkotík na americký trh. V meste Ciudad Juaréz od roku 2008 prišlo násilným spôsobom o život 6800 ľudí.
      Od konca roku 2006, keď mexický prezident Felipe Calderón odštartoval armádou vedenú ofenzívu proti drogovým kartelom, si už násilie spojené s obchodom s drogami vyžiadalo v Mexiku viac než 29.000 obetí na životoch.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona