Triler Červená volavka sa nakrúcal aj v Bratislave

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 12:17 • 2 min
Triler Červená volavka sa nakrúcal aj v Bratislave

BRATISLAVA - Program slovenských kín spestril americký triler Červená volavka od režiséra Francisa Lawrenca. V hlavnej úlohe sa predstaví oscarová herečka Jennifer Lawrence. Niekoľko scén špionážneho filmu natáčala aj v Bratislave. Minulý rok v apríli sa hollywoodska herečka objavila v metropole Slovenska, svoje scény nakrúcala v Petržalke, Istropolise a v okolí Slovenského rozhlasu.

slovakia

left justify in out

Dominika Jegorovová v podaní Jennifer Lawrence má veľa tvárí. Je milujúcou dcérou, primabalerínou, ktorú doviedla jej dravosť až na absolútnu hranicu síl, ale aj majsterkou v zvádzaní a manipulácii a najmä špičkovou agentkou ruských tajných služieb.

 

Bývalá primabalerína žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských služieb a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia "volavky". Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť "žiačky", aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane.

 

Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špiónskych trikov a nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť?

 

Predlohu k filmu napísal Jason Matthews, veterán CIA s dokonalou znalosťou sveta kontrarozviedky. Pracoval na bývalom Riaditeľstve operácií CIA, okrem iného vykonával nábor agentov v Sovietskom zväze a vo východnej Európe a ako šéf niekoľkých zahraničných agentúr CIA riadil tajné projekty zamerané proti programom zbraní hromadného ničenia a proti terorizmu.

 

Film Červená volavka (Red Sparrow) prináša do kinodstribúcie CinemArt od 1. marca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona