Tridentská arcidiecéza zbavila kňaza úradu pre tvrdenia o pedofílii

NETKY.SK • 7 Október 2015, 16:25 • 2 min
Tridentská arcidiecéza zbavila kňaza úradu pre tvrdenia o pedofílii

VATIKÁN - Rímskokatolícka cirkev v Taliansku odvolala dnes z úradu kňaza, ktorý vyhlásil, že pedofíliu v radoch duchovných môžu spôsobovať samotné deti snažiace sa získať si ich náklonnosť. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Arcidiecéza v regióne Tridentsko-Horná Adiža na severe Talianska uviedla, že 75-ročný kňaz Gino Flaim bol odvolaný z funkcie na fare a zakázali mu aj viesť kázne. Udialo sa tak po tom, ako rozhovor, v ktorom kňaz vyjadril pochopenie pre pedofíliu, odvysielala v utorok večer súkromná talianska televízna stanica La7.

Flaim v ňom uviedol, že pracoval na školách a deťom rozumie. "Bohužiaľ, sú tam aj deti, ktoré túžia po pozornosti, pretože sa im doma žiadnej nedostáva, a ak potom vyhľadajú kňaza, ten môže podľahnúť (pokušeniu), čomu rozumiem," uviedol. Na otázku, či sú tieto deti za pedofíliu aj nejakým spôsobom zodpovedné, duchovný odpovedal, že "v mnohých prípadoch, áno". Kňaz na druhej strane v rozhovore tvrdil, že vôbec nerozumie "zvrátenosti", akou je homosexualita, doplnila agentúra AP.

 

 

Arcidiecéza na margo incidentu vyhlásila, že Flaimove tvrdenia sú v rozpore "so zmýšľaním celého cirkevného spoločenstva", a úplne sa od nich dištancovala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona