Tribečské múzeum predstavuje umenie použiteľné na každodenný život ľudí

NETKY.SK • 10 Marec 2023, 19:00 • 2 min
Tribečské múzeum predstavuje umenie použiteľné na každodenný život ľudí

NITRA - Rôzne okruhy predmetov, ktoré majú nielen estetickú hodnotu, ale aj praktické využitie v bežnom živote, predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch. Okrem obrazov, grafík, pohárov, etikiet, výšiviek a tkaných vzorov môžu návštevníci výstavy Umenie nielen na plátne do 20. mája obdivovať aj ornamenty na dreve, kove a keramike, informovalo múzeum.

slovakia

left justify in out

Výstava predstavuje rôzne okruhy, v ktorých je umenie užitočné, použiteľné na každodenný život bežných ľudí. Prezentované sú výrobky vyrobené alebo zdobené rezbou, výšivky, tkané vzory, či odevné súčasti zdobené výšivkou, maľované vzory na inak bežnej keramike. Nechýbajú ani ukážky rôznych pivových etikiet alebo podpivníkov, ktoré vyšli z pracovní grafikov, zdobené kovové predmety a zbrane, rôzne obrazy, plagáty, medaily, úžitkové predmety. V rôznych sekciách výstavy je umenie prezentované v rôznych formách, ktoré sa vo viacerých obmenách a variáciách vyskytujú takmer vo všetkých materiálových skupinách - na plátne, dreve, papieri, keramike a kove. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies