Tri ZŠ v Žiline zostali úplne zatvorené, jedna vyučuje v obmedzenom režime

NETKY.SK • 29 Január 2016, 10:49 • 2 min
Tri ZŠ v Žiline zostali úplne zatvorené, jedna vyučuje v obmedzenom režime

ŽILINA – V Žiline dnes zostali zatvorené v súvislosti so štrajkom učiteľov tri základné školy (ZŠ) - Cirkevná základná škola (CZŠ) s materskou školou (MŠ) Dobrého pastiera, CZŠ Romualda Zaymusa a ZŠ s MŠ Žilina – Závodie. V ZŠ Limbová vyučujú iba žiakov prvého a druhého ročníka.

slovakia

left justify in out

Do štrajku je podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu zapojených 70 pedagógov. "V ZŠ Limbová štrajkuje 22 učiteľov, v ZŠ s MŠ Školská v mestskej časti Závodie funguje školská družina (ŠKD) aj MŠ a štrajkuje tu 34 učiteľov. V ďalších piatich školách je zapojených od jedného do šesť učiteľov, vyučovanie sa neprerušilo. Ide o ZŠ s MŠ Do Stošky (jeden), ZŠ Jarná (jeden), ZŠ Martinská (dvaja), ZŠ Slovenských dobrovoľníkov (šesť), ZŠ Vendelína Javorku (štyria)," uviedol Čorba.

 

V Martine sa podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej z deviatich škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta do štrajku momentálne zapojilo päť škôl a štrajkuje aj jedna základná umelecká škola (ZUŠ). "V ZŠ Ul. J. Kronera aj počas štrajku poskytujú deťom stravu v školskej jedálni a v ZŠ Ul. A. Stodolu a ZŠ A. Dubčeka sú v prevádzke školské jedálne a je zabezpečený výchovný program pre žiakov až po piaty ročník," dodala Kalmanová.

 

Zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) pokračuje v štrajku šesť škôl - Gymnázium Hlinská 29 v Žiline (osem učiteľov), Gymnázium Michala Miloslava Hodžu v Liptovskom Mikuláši (12), Stredná zdravotnícka škola v Liptovskom Mikuláši (13), Spojená škola, Scota Viatora 8 v Ružomberku (21), Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši (desať), Stredná odborná škola, Hattalova 968/33 v Námestove (jeden učiteľ) a Spojená škola v Nižnej (traja učitelia). "V školách je vyučovanie pre žiakov zabezpečené v normálnom režime, vyučovanie v špecifickom režime je len v prípade Gymnázia M. M. Hodžu v Liptovskom Mikuláši," informovala TASR hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

 

Časť učiteľov na Slovensku v pondelok 25. januára vstúpila do ostrého, časovo neobmedzeného štrajku. Dôvodom jeho vyhlásenia je podľa Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU) dlhodobé ignorovanie požiadaviek učiteľskej obce, odborových a profesijných organizácií v školstve na zabezpečenie primeraného financovania školstva.

 

Podľa internetovej stránky ISU bolo dnes o 10.00 h zapojených do štrajku 10.595 pedagógov zo 759 škôl.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies