Tri ženy sa stali obeťami vrážd zo cti

NETKY.SK • 16 September 2013, 10:58 • 2 min
Tri ženy sa stali obeťami vrážd zo cti

PEŠÁVAR - Príbuzní zastrelili v nedeľu tri ženy v bezprávnej kmeňovej oblasti severozápadného Pakistanu. Dôvodom bolo, že jedna z nich opustila svojho manžela, informovali miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K vraždám "zo cti" došlo v obci Džavákí v okrese Dará Adam Chíl medzi mestami Pešávar a Kohát. Dvadsaťdvaročnú ženu z Karáčí, ktorá bola vydatá za majiteľa obchodu z Džavákí asi dva roky, obvinili z úteku z manželovho domu a svadby s iným mužom v údolí Svát, ktorého si vzala s pomocou svojej tety a sesternice. Vecou sa zaoberala miestna kmeňová rada, ktorá v nedeľu rozhodla, že ženy treba zabiť. V neskorých hodinách ich v dome zastrelili vlastní príbuzní a v pondelok ráno ich pochovali. Podľa zdrojov z okolia obetí bola žena v prvom manželstve nešťastná.

Podľa pakistanskej komisie pre ľudské práva bolo v roku 2011 v krajine zavraždených 943 žien a dievčat po tom, čo ich obvinili z pošpinenia rodinnej cti. Štatistiky poukazujú na rozsiahle násilie páchané na ženách v konzervatívnej moslimskej krajine, kde sa s nimi často zachádza ako s druhoradými bytosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies