Tri týždne po nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy sú v nemocnici dve zranené

NETKY.SK • 26 September 2014, 13:39 • 2 min
Tri týždne po nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy sú v nemocnici dve zranené

BRATISLAVA - Tri týždne po tragickej nehode autobusu, ktorý havaroval na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy, zostávajú v nemocnici ešte dve pacientky.

slovakia

left justify in out

Mladá 22-ročná žena a 27-ročná budúca mamička sa v Univerzitnej nemocnici Bratislava pomaly zotavujú z operácií vážne zranených rúk. "Sú v dobrej kondícii a môžu začať s rehabilitáciou," uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Univerzitná nemocnica Bratislava prepustila tento týždeň do domácej liečby spomedzi hospitalizovaných účastníkov nehody štyri ženy. "Tiež ich čaká rehabilitácia, ambulantné sledovanie u špecialistov a v jednom prípade o niekoľko týždňov aj ďalšia operácia," priblížila Stano Maťašovská.

 

Nehoda sa stala v piatok 5. septembra. Záchranári priviezli do štyroch nemocníc postupne 30 zranených dospelých osôb, 21 žien a deväť mužov. Väčšina cestujúcich (20 ľudí) utrpela povrchové zranenia - pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu, postačilo ambulantné ošetrenie. Desať ľudí museli hospitalizovať a operovať. Väčšina mala zranené ruky. Po troch dňoch zomrela 75-ročná najvážnejšie zranená cestujúca. Bola v umelom spánku, na prístrojoch, v kritickom stave. Stala sa druhou obeťou nehody, pri ktorej na mieste nešťastia zahynul šofér. "Prvé dva týždne po nehode sme mohli prepustiť do domácej liečby troch ľudí, vrátane britského manželského páru," dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona