Tri švajčiarske banky sa v USA vyhnú žalobe za daňové úniky, zaplatia vysokú pokutu

NETKY.SK • 16 December 2015, 10:01 • 2 min
Tri švajčiarske banky sa v USA vyhnú žalobe za daňové úniky, zaplatia vysokú pokutu

BRATISLAVA - Tri švajčiarske banky zaplatia americkému ministerstvu spravodlivosti súhrnne viac ako 130 mil. USD. Vyhnú sa tak možnej žalobe za pomáhanie americkým občanom s daňovými únikmi. Švajčiarska divízia banky Crédit Agricole zaplatí 99,2 mil. USD, banka Dreyfus Sons & Co Ltd uhradí 24,2 mil. USD a Baumann & Cie, Banquiers zaplatí 7,7 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v utorok americké ministerstvo spravodlivosti. Agentúre Reuters sa mimo švajčiarskeho pracovného času nepodarilo získať stanovisko bánk. K urovnaniu možných sporov banky pristúpili v rámci dobrovoľného programu, s ktorým ministerstvo spravodlivosti začalo v roku 2013. Tento program umožňuje švajčiarskym bankám zbaviť sa potenciálnych obvinení odhalením cezhraničných aktivít, ktoré pomohli americkým majiteľom účtov skrývať aktíva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona