Tri štvrtiny Francúzov si myslia, že by krajina ďalšiu migračnú vlnu už nezvládla

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 19:00 • 2 min
Tri štvrtiny Francúzov si myslia, že by krajina ďalšiu migračnú vlnu už nezvládla

PARÍŽ - V súvislosti s poslednou kauzou lode plnej migrantov pred talianskymi brehmi sa spoločnosť YouGov pýtala Francúzov, čo si o tom myslia. Na rozdiel od Talianov totiž Afričanov hlasno vítal francúzsky prezident Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo na Korzike by boli k migrantom, ktorých by potom poslali na pevninu, ústretoví, Francúzom sa ich prístup odvolávajúci sa na údajné európske hodnoty veľmi nepozdáva.

 

Celkom 72 percent opýtaných odmietlo názor, že by Francúzsko mohlo zvládnuť ďalšiu vlnu migrantov z krajín tretieho sveta. Medzi ľuďmi vo veku 55 a viac, teda tými zraniteľnejšími, je toto číslo dokonca až 77 percent.

 

Výsledok je rovnomerne zdieľaný medzi všetkými francúzskymi regiónmi a vekovými skupinami a tiež dosiahnutým vzdelaním. Ľudia bez vysokoškolského vzdelania si to mysleli v 82 percentách, s bakalárskym vzdelaním v 78 percentách a s magisterským a  vyšším vzdelaním v 66 percentách.

 

K výsledkom sa vyjadril magazín Capital: „Naši krajania čelia davom mdlých cudzincov čupiacich na chodníkoch, ktorí hypoteticky čakajú na vybavenie svojej azylovej žiadosti. V mysliach francúzskych voličov táto situácia nielen zasieva plody stretu kultúr, ale tiež predstavuje vážne ekonomické riziko.“

 

Aj keď Francúzsko prijalo výrazne menej migrantov ako Británia alebo Nemecko, podľa magazínu sú veľkou záťažou. Len tretina z tých, čo sú vo Francúzsku dlhšie než 5 rokov, má nejakú prácu, uzatvára server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies