Mužovi, ktorý zmlátil ženu, sprísnili trest

NETKY.SK • 23 November 2016, 18:24 • 2 min
Mužovi, ktorý zmlátil ženu, sprísnili trest

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes zmenil prvostupňový peňažný trest tisíc eur na tri roky odňatia slobody nepodmienečne pre 45-ročného Romana Chmolu zo Svätého Antona v okrese Banská Štiavnica.

slovakia

left justify in out

Chmola fyzicky napadol 41-ročnú Marcelu, pričom jej spôsobil zlomeninu ľavej nohy spojenú s vykĺbením členkovej kosti, čo si vyžiadalo liečenie a práceneschopnosť najmenej tri mesiace. Tým spáchal prečin ublíženia na zdraví v súbehu s výtržníctvom.


Udalosť sa stala na terase pohostinstva Na mýte v obci Svätý Anton 18. októbra 2014 na poludnie. Chmola po predchádzajúcej hádke poudieral rukami po tvári Marcelu a pri odchode do nej strčil. Marcela padla na zem i s bicyklom a utrpela zlomeninu ľavej nohy spojenú s vykĺbením členkovej kosti. Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal Chmolu za vinného podľa obžaloby a uložil mu peňažný trest tisíc eur. Zohľadnil, že Chmola sa k útoku na ženu priznal a svoje konanie oľutoval.


Voči rozsudku sa odvolal prokurátor a požadoval nepodmienečný trest. Poukázal na to, že Chmola je dvanásťkrát súdne trestaný recidivista a peňažný trest je mierny. Navyše Chmola skutok spáchal v skúšobnej dobe podmienečného prepustenia z ostatného výkonu trestu. Odvolací senát argumenty žalobcu akceptoval a Chmolovi vymeral tri roky odňatia slobody nepodmienečne, ktoré si odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies