Tri roky sa váľali na plážach a vybrali pre vás tie najlepšie

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 17:50 • 2 min
Tri roky sa váľali na plážach a vybrali pre vás tie najlepšie

BRATISLAVA - Údajne tie naozaj najkrajšie pláže na svete vybrali experti z portálu Beach Inspector. Tím "plážových inšpektorov" zostavil rebríček na základe viac ako 120 kritérií, ktoré zahŕňajú napríklad celkový dojem, okolité prostredie, infraštruktúru a mnoho ďalšieho. Víťazné pláže sú roztrúsené po celom svete, nájdete ich v Keni, Španielsku, Thajsku alebo Karibiku, informoval Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Zostavovaním rebríčka strávili inšpektori cez tri roky. Na každom mieste experti pobudli dva až tri dni, robili si poznámky, fotografie i videá a na základe získaných informácií a kritérií vybrali tie najlepšie miesta.

 

"Z našej práce vzišli úplne čisté výsledky, ktoré sú založené na faktoch. Zatiaľ čo iné portály a rebríčky ich vytvárajú na základe hodnotenia samotných turistov, my sa snažíme byť skutočne objektívni," uviedol šéf portálu Beach Inspector Kai Michael Schäfer.

 

Plážoví experti nevyberali len pláže, ktoré vyzerajú úchvatne na pohľad, hoci tie sú zaradené v hlavnej kategórii Wow beaches, vyberali tiež miesta, ktoré sú ideálne k vodným športom alebo pre vyznávačov večierkov.

 

Pláží je preto skutočne veľa, avšak nemajú jasne stanovené poradie. V hlavnej kategórii sa umiestnili napríklad Manda Bay či Diani v Keni, Playa de Cofete na kanárskom ostrove Fuerteventura, Playa de las Conchas na Lanzarote, Pai Plong či Nui v Thajsku, Porthcurno v anglickom Cornwalle alebo Praia de João de Arens v portugalskom regióne Algarve .

 

Niektoré pláže sú masovějšieho charakteru, iné naopak komornejšieho a sú prístupné len loďou. Všetky ich však spájajú úchvatné okolia, voda s odtieňmi od azúrovej po tyrkysovú až smaragdovú, ale aj čistota.

 

Najlepšie pláže pre vodné športy sú rozdelené ešte na tri podkategórie, a to na surfing, kitesurfing a windsurfing. Prekvapivé možno je, že v kategórii surfing je jediná austrálska pláž, hoci je Austrália vnímaná ako najznámejšia surferská destinácia. Bells Beach vo Victorii. Ďalšími plážami sú Bingin Beach na Bali, Maracaipe v Brazílii, Playa Zicatela v Mexiku a Playa Encuentro v Dominikánskej republike.

 

Niektoré pláže možno nájsť aj oveľa bližšie. Trebárs trávnatá Naturstrand Gold pri Balte v Nemecku je vraj jednou z najideálnejších pre kitesurfing. Badestelle Bad, takisto v Nemecku, leží pri Severnom mori a vďaka fantastickému vetru je vhodná pre windsurfing.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies