Tri rodiny darovali detskému oddeleniu nemocnice nové okná

NETKY.SK • 30 August 2015, 14:21 • 2 min
Tri rodiny darovali detskému oddeleniu nemocnice nové okná

KOMÁRNO - Detské oddelenie Všeobecnej nemocnice Komárno získalo vďaka rodine Kebrovej z Novej Stráže a ďalším dvom rodinám päť nových plastových okien. Pre tento dar sa rodiny rozhodli z dôvodu, že boli spokojné so starostlivosťou o ich deti počas hospitalizácie.

slovakia

left justify in out

Detským oddelením v Komárne prejde ročne viac ako tisíc pacientov, pre ktorých je dôležité prostredie. "Teší nás, že ľudia v našom regióne myslia a pomáhajú iným. Zveľadené prostredie v nemocnici je dôležitým faktorom pri liečbe pacientov, ktorí tu musia tráviť niekedy aj dlhodobý pobyt bez svojich najbližších," uviedla vedúca sestra Eleonóra Mészárosová. Na oddelení pediatrie je celkom 11 izieb. V rámci darov už vymenili deväť okien. „V mene detských pacientov sa chcem poďakovať rodinám za to, že vyhradili prostriedky zo svojich rodinných rozpočtov a mysleli na našich najmenších pacientov,“ dodala vedúca sestra.

 

Detské oddelenie v rámci komárňanskej nemocnice bolo založené v roku 1947. Má 30 lôžok, kde sú prijímaní pacienti vo veku od 0 do 19 rokov. Na oddelení je možné hospitalizovať v spoločnej izbe s deťmi aj sprevádzajúce osoby. Detskí pacienti majú k dispozícii aj jedáleň s herňou a TV, knižnicu. Na oddelení sú dve nadštandardné izby.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies