Tri rakety zasiahli medzinárodné letisko v Bagdade

NETKY.SK • 31 Január 2014, 18:03 • 2 min
Tri rakety zasiahli medzinárodné letisko v Bagdade

BAGDAD - Tri rakety boli dnes odpálené na prísne strážené medzinárodné letisko v Bagdade a zasiahli pristávaciu dráhu a lietadlo, nespôsobili však žiadne obete na životoch. Informoval o tom iracký bezpečnostný zdroj, na ktorého sa odvoláva tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Letová premávka nebola narušená, avšak schopnosť militantov zasiahnuť takéto miesto pravdepodobne zvýši obavy zo zraniteľnosti životne dôležitej irackej infraštruktúry, a to v čase, keď sa zhoršuje bezpečnosť v celej krajine.

Jedna z vystrelených rakiet dopadla mimo plochy letiska, druhá však zasiahla pristávaciu dráhu a tretia lietadlo, spresnil zdroj. 
K zodpovednosti za útok sa neprihlásila žiadna skupina.

Sunnitskí islamistickí militanti, vrátane skupiny napojenej na teroristickú sieť al-Káida, naberajú v Iraku posledný rok na sile a násilie z ich strany dosiahlo najvyššiu mieru za posledných päť rokov - v roku 2013 bolo v krajine zabitých až vyše 9000 ľudí.


Iracká armáda už mesiac bez úspechu bojuje proti protivládnym bojovníkom, ktorí 1. januára obsadili mesto Fallúdža. Vo štvrtok samovražední bomboví útočníci vtrhli do budovy ministerstva v metropole Bagdad a zabili v nej 24 ľudí vrátane seba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies