Tri politické strany sa dohodli na vytvorení koaličnej vlády

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 11:11 • 2 min
Tri politické strany sa dohodli na vytvorení koaličnej vlády

Tri politické strany sa dohodli na vytvorení koaličnej vlády - Politika Tri grécke politické strany, ktoré uznávajú záväzky krajiny voči medzinárodným veriteľom, sa dnes v princípe dohodli na vytvorení koaličnej vlády. Rokovania prebiehajú o konečných det

slovakia

left justify in out

img

Tri grécke politické strany, ktoré uznávajú záväzky krajiny voči medzinárodným veriteľom, sa dnes v princípe dohodli na vytvorení koaličnej vlády. Rokovania prebiehajú o konečných detailoch koaličnej dohody, informovala agentúra AP.
      Novú vládu bude viesť konzervatívna strana Nová demokracia (ND), víťaz nedeľňajších parlamentných volieb, s podporou v poradí tretích socialistov (PASOK) a malej strany Demokratická ľavica (DIMAR). Dosiahnutie koaličnej dohody sa očakáva ešte dnes.
      Strany v rámci tretieho dňa povolebných rokovaní diskutujú o programe vlády a obsadení vládnych postov.
      "Vládu budeme mať dnes," uviedol nemenovaný hovorca socialistickej strany PASOK.
      Vytvorenie vlády, ktorá podporuje zahraničnú finančnú pomoc a súhlasí s jej podmienkami, by upokojilo trhy a ukončilo politickú neistotu, ktorá viedla k tomu, že v zadlženom Grécku sa v priebehu šiestich týždňov dvakrát konali parlamentné voľby.
      "Rozhodli sme sa dať dôveru vláde, ktorá bude vytvorená," povedal šéf Demokratickej ľavice Fotis Kuvelis po rokovaní so šéfom ND Antonisom Samarasom. Dodal, že jeho strana trvá na politike postupného vymaňovania z podmienok finančnej pomoci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies