Tri Nemky zomreli, keď ich auto vrazilo vo Wisconsine do jeleňa

NETKY.SK • 2 Október 2017, 18:50 • 2 min
Tri Nemky zomreli, keď ich auto vrazilo vo Wisconsine do jeleňa

SPARTA — Tri ženy z Nemecka zahynuli po tom, čo ich auto vrazilo na americkej diaľnici do jeleňa.

slovakia

left justify in out

Ku kolízii došlo v nedeľu v blízkosti mesta Sparta v štáte Wisconsin. Následne do spomaleného vozidla zozadu vrazil ťahač s návesom a vytlačil ho do priekopy. Ťahač sa prevrátil, jeho vodič vyviazol len so zraneniami. Nemky, ktoré zomreli, mali od 20 do 22 rokov.

 

Najmä počas ruje jelene zabúdajú na ostražitosť. Vodiči v horských obastiach, ako sú na Slovensku Donovaly či Tatry by mali zbytriť svoju pozornosť.

 

Začína sa obdobie ruje jeleňov na Slovensku

 

Ochranári každý rok varujú vodičov, aby si práve počas tohto obdobia (jeseň, zima) dávali pozor na cestách a rešpektovali dopravné značenia upozorňujúce na jelene. Práve v tomto čase dochádza k ruji jeleňov, ktoré počas toho zabúdajú na ostražitosť a často sa stane, že sa objavia na vozovke.  

 

Opatrní by mali byť vodiči  najmä podvečer a skoro ráno, aby nedošlo k nešťastiam na cestách. Pozor by si mali dávať obzvlášť vodiči v národnom parku.

 

Stret auta s jeleňom môže mať fatálne následky. Značenie popri cestách upozorňujúce na jelene je opodstatnené. Divé jelene v ruji, sa ľudí podľa boja, no každé zviera so stratou plachosti je nebezpečné. Ochranári vždy upozorňujú návštevníkom národného parku, aby sa nepribližovali k žiadnemu divému zvieraťu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies