Tri moderné vedecké centrá podpísali memorandum o spolupráci

NETKY.SK • 4 Október 2019, 19:10 • 2 min
Tri moderné vedecké centrá podpísali memorandum o spolupráci

BRATISLAVA - Tri moderné vedecké centrá v piatok v Bratislave podpísali memorandum o spolupráci.

slovakia

left justify in out

Vzájomne si budú vymieňať odborníkov, spolupracovať na výskumných stážach, prednáškových a tréningových aktivitach Centrum pre funkčné a povrchovo funkcionalizované sklá (FunGlass) Trenčianskej univerzity A. Dubčeka, Centrum pre využitie pokročilých materiálov (CEMEA) Slovenskej akadémie vied (SAV) a Vedeckovýskumné centrum excelentnosti pre materiálový a interdisciplinárny výskum (SlovakION).

 


Podpísanie memoranda bolo súčasťou prezentácie projektu Vybudovanie Centra pre využitie pokročilých materiálov SAV. Cieľom tohto projektu je „vytvoriť etablované centrum špičkového nezávislého výskumu so zameraním na úpravu povrchov a rozhraní pre nové funkcionality štruktúr a prvkov v rôznych oblastiach".

 

Slovenská akadémia vied na projekte spolupracovala s Výskumným technickým centrom VTT vo Fínsku a univerzitou v Helsinkách. Od konca roku 2017 je centrum zriadené ako samostatná organizácia financovaná zo štrukturálnych fondov Európskej únie. V júni 2019 dostala SAV na projekt 30 miliónov eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies