Tri malajzijské banky plánujú vytvoriť 4. najväčšiu banku v juhovýchodnej Ázii

NETKY.SK • 9 Október 2014, 19:05 • 2 min
Tri malajzijské banky plánujú vytvoriť 4. najväčšiu banku v juhovýchodnej Ázii

KUALA LUMPUR - Tri malajzijské banky oznámili plán fúzie, ktorá by vytvorila štvrtú najväčšiu komerčnú banku v juhovýchodnej Ázii a zároveň veľkú islamskú banku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Fúziu plánujú banka CIMB Group Holdings, ďalej RHB Capital a Malaysia Building Society. CIMB, ktorá je druhou najväčšou bankou v Malajzii, sa plánuje spojiť so štvrtou najväčšou bankou v krajine RHB Capital, pričom fúzia by sa zrealizovala prostredníctvom výmeny akcií. Následne by ich islamské divízie prevzali Malaysia Building Society a vytvorili jednu z najväčších islamských bánk.
     

Ak sa plány zrealizujú, nová inštitúcia prekoná veľkosťou v súčasnosti najväčšiu malajzijskú komerčnú banku Malayan Banking. Zároveň sa stane štvrtou najväčšou komerčnou bankou v regióne juhovýchodnej Ázie. Väčšie by boli už len tri singapurské banky DBS Group Holdings, Oversea Chinese Banking Corp. a United Overseas Bank.
     

Ako banky dodali, dohodu plánujú podpísať začiatkom budúceho roka a dúfajú, že celý kontrakt sa im podarí dokončiť do polovice roka 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona