Tri kazašské vzpieračky prídu po pozitívnom teste o zlato z OH 2012

NETKY.SK • 27 Október 2016, 13:16 • 2 min
Tri kazašské vzpieračky prídu po pozitívnom teste o zlato z OH 2012

BERLÍN - Trojica kazašských reprezentantiek vo vzpieraní príde o zlaté medaily z OH 2012 v Londýne po tom, čo opakované testy odhalili v ich dopingových vzorkách prítomnosť zakázaných látok. Informoval o tom Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

slovakia

left justify in out

Zulfija Činšanlová, Maija Manezová a Svetlana Podobedovová sú medzi ôsmimi dopingovými hriešnikmi, ktorých mená zverejnil MOV vo štvrtok.

 

Všetky tri mali pozitívny test na steroid stanozolol, Činšanlová mala vo vzorke aj stopy po oxandrolone. Pozitívne testovaní boli aj bieloruská vzpieračka a bronzová z OH 2012 Marina Škermankovová, ruský kladivár Kirill Ikonnikov, jeho krajan žrdkár Dmitrij Starodubcev a bieloruskí vzpierači Dzina Sazanavecová a Jevgenij Žarnasek.

 

MOV uchováva dopingové vzorky ešte desať rokov po ich odobratí, aby mohli byť neskôr opätovne testované. V uplynulých mesiacoch vykonal vyše tisíc retestov vzoriek z OH 2008 a OH 2012, pričom 98 z nich bolo pozitívnych, uviedla agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona