Tri góly v odvete Trenčínu nestačili, Ševela: Som na hráčov hrdý

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 09:31 • 2 min
Tri góly v odvete Trenčínu nestačili, Ševela: Som na hráčov hrdý

BUKUREŠŤ - Ani tri góly na horúcej pôde Steauy Bukurešť nestačili futbalistom AS Trenčín na postup do 3. predkola Ligy majstrov. Slovenský šampión síce po heroickom výkone vyhral v odvete 3:2, osudným sa mu však stal už nezvládnutý domáci zápas spred týždňa s prehrou 0:2. V hlavnom meste Rumunska ale Trenčania jasne ukázali svoju kvalitu.

slovakia

left justify in out

"Jedno oko sa smeje a druhé plače," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Martin Ševela. "Odchádzame domov s víťazstvom, čo nás teší, ale prišli sme si po niečo viac a to sa nám nepodarilo splniť. Napriek tomu som hrdý na mojich hráčov za to, čo predviedli. Snažim sa v hráčoch budovať víťaznú mentalitu a dnes to vytiahli a ukázali srdce bojovníkov. Predviedli sme, že sa môžeme rovnať aj so silným európskym tímom. Boli sme veľmi blízko od historického postupu do ďalšieho predkola. To, čo som pred odvetou hovoril o našom nielen víťazstve, ale aj postupe, sa takmer naplnilo."

 

Trenčín mal štart do zápasu ako z rozprávky a už po 21 minútach a dvoch vyšachovaniach obrany favorita zmazal manko z prvého zápasu. "Mali sme výborný vstup do zápasu. Z hráčov bolo cítiť odhodlanie pobiť sa o postup. Boli sme dominantní, silní na lopte, dokázali sme si vypracovať pomerne veľký počet šancí a výsledkom bol náskok 2:0," hodnotil Ševela. "V druhom polčase ale prišla pre nás hluchá desaťminútovka, stratili sme na chvíľu pôdu pod nohami a kvalitný súper to využil a potrestal nás dvoma gólmi. Chvíľku nám trvalo, kým sme sa opäť dostali do tempa a pribrzdila nás aj červená karta, ktorú sme inkasovali. Zmenili sme ale trochu rozloženie na ihrisku, chlapci sa neuspokojili s remízou a podarilo sa nám otočiť skóre opäť na našu stranu. V závere sme ešte mali dve veľké šance, z ktorých sme mohli vyťažiť postup, no nepodarilo sa. Je to skôr otázka našej neskúsenosti, pretože máme mladé mužstvo. Takúto konfrontáciu so špičkovými európskymi tímami preto potrebujeme, aby sme mohli ďalej napredovať."

 

Všetko mohlo byť inak, ak by v úplnom závere riadneho času premenil postupovú "tutovku" na 4:2 Matúš Bero. "Trošku to beriem aj na seba, pretože takéto kľúčové momenty musí dobrý hráč premeniť," kajal sa po záverečnom hvizde. "Ale Trenčín i celé Slovensko môže byť hrdé na to, čo sme tu ukázali. Proti velikánovi ako je Steaua sme dokázali dominovať a vyhrať 3:2. Ideme domov so vztýčenou hlavou, ale aj tak to mrzí, pretože sme mali k postupu krôčik. Preto odchádzame sklamaní, hoci sme do toho dali všetko, čo sa dalo. Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci, dotiahli sme súperov náskok. Aj po inkasovaní dvoch gólov sme ukázali vôľu po víťazstve, tímovosť i to, že nás nič nezlomí. Škoda, že sme nezvládli prvý zápas..."

 

Brankár Igor Šemrinec dostal v oboch dueloch po dva góly. V odvete mohol byť hrdinom, ak by zneškodnil pokutový kop Tadého a nemal k tomu ďaleko. "Niekedy to šťastie praje, dnes mi pri penalte neprialo," povzdychol si. "Napriek výhre sme smutní. Dali sme vonku na Steaue tri góly a aj tak sme nepostúpili. Teraz sa ukázalo, aký dôležitý bol prvý zápas. Prvý polčas sme boli lepší a súper sa zľakol, nevedel, čo sa deje. V druhom polčase sme ale nejaké situácie zle vyriešili a dostali sme dva góly," dodal brankár Trenčanov, ktorí sa s pohárovou Európou v tejto sezóne rozlúčili. Po vypadnutí z medzinárodnej scény sa tak môže naplno sústrediť na obhajobu domáceho double - titulu a Slovnaft Cupu.

 

Steaua sa v 3. predkole stretne s Partizanom Belehrad, ktorý prešiel cez Dila Gori z Gruzínska. Zápasy ďalšej fázy súťaže sú na programe 28./29. júla, odvety 4./5. augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona