Tri environmentálne projekty v NSK získali dotácie za viac ako milión eur

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 17:46 • 2 min
Tri environmentálne projekty v NSK získali dotácie za viac ako milión eur

NITRA – Viac ako milión eur pôjde v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) na environmentálne projekty v mestách Šaľa, Vráble a Šahy.

slovakia

left justify in out

Ako informoval NSK, v týchto dňoch už nadobudli účinnosť zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku k všetkým trom schváleným projektom. Peniaze z integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) pôjdu na projekty, ktoré sú zamerané na znižovanie znečisťovania ovzdušia a elimináciu hluku v mestských oblastiach.

 

Prostredníctvom projektov sa budú revitalizovať a regenerovať vnútrobloky sídlisk, v ktorých má dôjsť k zlepšeniu mikroklímy, a tým aj k zvýšeniu kvality života obyvateľov. Cieľom aktivít bude zmena klímy na sídliskách prostredníctvom budovania zelenej infraštruktúry a rôznych vodozádržných, ochladzujúcich a ekostabilizačných opatrení, ktoré budú spojené s výstavbou plôch na aktívny oddych obyvateľov.

 

Na projekt v šalianskej mestskej časti Veča je vyčlenená dotácia vo výške 493.000 eur, náklady na revitalizáciu medziblokového priestoru na sídlisku Žitava vo Vrábľoch budú viac ako 140.000 eur a práce na revitalizácii vnútrobloku Tabán v Šahách si vyžiadajú vyše 400.000 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies